1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 EYLÜL İLKOKULU’NDA YAŞANAN AKILLARA DURGUNLUK VEREN KARIŞIKLIK
9 EYLÜL İLKOKULU’NDA YAŞANAN AKILLARA DURGUNLUK VEREN KARIŞIKLIK

9 EYLÜL İLKOKULU’NDA YAŞANAN AKILLARA DURGUNLUK VEREN KARIŞIKLIK

9 Eylül İlkokulu’nda yaşanan akıllara durgunluk veren karışıklık

A+A-

Proje yarışmasını duyurmak amacıyla öğrencilerin velilelerine gönderilen okul idaresi imzalı yazının bir karşıklıktan kaynaklandığı ise, Kıbrıs Postası’nın Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaşması sonrasında İlköğretim Dairesi Müdür Vekili Hakkı Başarı’nın olayı gazetemizden öğrenerek, okul idaresiyle konuşmasıyla ortaya çıktı.

İki genelge arasındaki farklılığa rağmen, 23 Kasım tarihli genelgenin 3’üncü paragrafının KKTC uyruklu öğrencileri dışlayacak şekilde değişikliğe uğraması konusunda İlköğretim Dairesi, okul idaresiyle birlikte gerekli düzeltmeleri yapacağını bildirdi.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı Koordinatörü İbrahim Erdoğan ise yarışmanın herkesi kucaklayan  ve herkese açık olduğunun altını çizerek, KKTC’deki tüm 4. Ve 5’inci sınıf öğrencilerine projeye katılma çağrısı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 23 Kasım’da tüm ilköğretim okullarına gönderdiği genelge, 9 Eylül İlkokulu’nda meydana geldiği öğrenilen bir hata sonucunda KKTC uyruklu öğrencilerin aleyhine ayrımcılık yarattı.

9 Eylül İlkokulu Okul İdaresi tarafından velilere gönderilen ve içerdiği ayrımcı ifade nedeniyle de sosyal medyada gündem olan yazıda, “Eğitim alanında yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Başkenti Ajansı Başkanlığı geçen yıl “Buluş ve Tasarım” dalında “Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı” ismi ile bir proje yarışması düzenlemiştir. Bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı, 24-25 Aralık 2015 tarihlerinde Eskişehir Türk Dünyası Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Proje yarışmasına, Türk Dünyası Ülkeleri ve Balkan Ülkeleri İlkokul Öğrencileri ve ilkokulumuzdaki T.C. kökenli 4. Ve 5. Sınıf öğrecileri katılabileceklerdir. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’na başvuru tarihi 09 Aralık 2015 tarihi olup www.tdbo.org adresinden başvuru yapılabilmektedir” denildi.

Genelgede başka yazıda başka

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdür Vekili Hakkı Başarı ise olayın Kıbrıs Postası tarafından bilgisine getirilmesi üzerine, Okul Müdürü Nidai Mesutoğlu ile yaptığı görüşmede, durumun tamamen bir hatadan kaynaklandığı bilgisine ulaştığını kaydetti.

İlköğretim Dairesi Müdür Vekili Hakkı Başarı, 9 Eylül İlkokulu Okul İdaresi’ne proje yarışması konusunda gönderilen 23 Kasım tarihli genelgenin3’üncü paragrafında “Proje yarışmasına, Türk Dünyası Ülkeleri ve Balkan Ülkeleri ilkokul ve ortaokul öğrencileri ve Müdürlüğümüze bağlı okulların 4. ve 5. Sınıf öğrecileri katılabileceklerdir” yazılmasına rağmen, idarenin 30 Kasım tarihinde yayımlanan bir diğer genelgeyle, 23 Kasım tarihli genelgeyi karıştırdığını belirtti.

“Bir karışıklık oldu”

Okul idaresiyle görüşmesi öncesinde Kıbrıs Postası’na yaptığı “Belki gözlerinden kaçmıştır. Okullarımızın kesinlikle kasıtlı olarak yapacağını düşünmüyorum, kabul da etmiyorum. Bir genelgeyle diğer genelge arasında karşıklık olmuş olabilir” açıklamasını, idareyle görüşmesi sonrasında edindiği bilgiler ışığında yineleyen İlköğretim Dairesi Müdür Vekili Hakkı Başarı, “Büyütülecek bir durum değil diye düşünüyorum. Biz kendilerine diğer genelgeyle ilgili mesaj da attık. TC uyruklu dedik. Bu sefer de kendileri karıştırdı. Bir karışıklık oldu ve TC uyruklu oldukları yazıldı. Alel acele her şey olacak. Çok doğaldır karışması” dedi.

Düzeltme için kolları sıvandı

Okul idaresinin hatası sonucu ortaya çıkan ayrımcılık konusunda ise şimdi İlköğretim Dairesi Müdürlüğü, okul idaresiyle birlikte bunu düzeltmenin yollarını arıyor.

İlköğretim Dairesi Müdür Vekili Başarı, meydana gelen karışıklıkla ilgili düzeltmenin bugün okul idaresi tarafından yapılacağını, kendisinin de müdür muavinleriyle görüşerek en kısa zamanda önlem alınmasını sağlayacağını ifade etti.

İbrahim Erdoğan : “Yarışma Kıbrıs’ta yaşayan herkese açık”

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı Koordinatörü İbrahim Erdoğan ise yaptığı açıklamada, yarışmanın herkese açık olduğunu ifade ederek, katılım çağrısı yaptı.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’nın herekse açık olduğunu önemle vurgulayan ve kendilerinden katılımcıların uyruğuna dair bir şart ortaya konulmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Böyle bir tlaebimiz yok. Zaten web sayfasında da yok. Geçen sene Bosna katıldı, Makedonya geldi. Böyle bir ayrım olamaz. Hiçbir ayrımcılık yazılmamıştır.  Yarışma herkese açık. Kıbrıs’ta yaşaya herkese açık. Herkesi kucaklayan bir projedir. Geçtiğimiz yıl KKTC’den katılım olmuştu. Yarışmaya son başvuru tarihi 13 Aralık. Henüz başvurular devam ediyor. Herkese açık çağrı yapıyoruç. Bu yarışma herkesi kucaklayıcı bir proje. Sen katıl diye bir sınırlama mümkün değildir.Ortada bir yanlış anlaşılma olmuştur. Okul müdürünün eksikliği olabilir.”

1-009.gif

Kıbrıs Postası - Meryem Ekinci

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.