1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 KİŞİ TUTUKLANDI!
9 KİŞİ TUTUKLANDI!

9 KİŞİ TUTUKLANDI!

Baş şüpheli aranıyor

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından önceki gün Girne ve Alsancak’ta düzenlenen operasyon sonucunda evlerinde çok sayıda sahte olduğu düşünülen sahte belge, evrak ve evrakları sahtelemede kullanılan bilgisayar ile mühür bulunan 2’si erkek 9 Somalili polis ekipleri tarafından tutuklandı.

Pasaportları kaybolduğuna dair başvuruları bulunan ancak polisin arama yapması sonucu pasaportların evde bulunmasının yanı sıra tasarruflarında çok sayıda da sahte olduğu düşünülen öğrenci belgesi ve sahte pasaport bulunan 9 kişi dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, beraberlerinde 2 de çocuk bulunan 9 Somalili zanlının polisin başlatmış olduğu soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Baş şüpheli aranıyor
Mahkemede ifade sunan polis çavuşu Metin Düzener, 9 Mayıs 2014 tarihinde Girne ve Alsancak’ta zanlı Deqo Ali, Wafa Ahmed, Hussein Dırie, Hanna Abdi, Abdi Fettah, Halimo Elmi, İftisam Ali, Hani Hussein, Salva Ahmedsad isimli kişilerin evlerinde arama yapıldığını ve söz konusu şahısların evlerinde çok sayıda sahte olduğu düşünülen evrak ve belge ile belgeleri sahtelemekte kullanıldığı düşünülen 3 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet cep telefonu ve 2 adet mühür bulunduğunu söyledi.

Belge, evrak bilgisayar ve telefonların incelenmek üzere emare alındığını kaydeden Düzener, suçla ilgili baş şüpheli olarak nitelendirilen bir kişinin ise hala aranmakta olduğunu söyledi. Zanlılar yasal statüleri ile ilgili muhaceret bölümünden araştırma yapıldığını belirten Düzener, başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlıların 3’er gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme 3 gün tutukluluk emri verdi
Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Talat Usar, huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında aktarılan şahadet ve beyanları değerlendirerek, evrak sahteleme meselesi ile ilgili başlatılan polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlıların 3’er gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.