1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 KİŞİ TUTUKLANDI
9 KİŞİ TUTUKLANDI

9 KİŞİ TUTUKLANDI

Kıbrıs Polisi’nin, hafta başında Kıbrıslı Türklere yapılan saldırılarla ilgili olarak tutuklananları...

A+A-

9 TUTUKLU

Kıbrıs Polisi’nin, hafta başında Kıbrıslı Türklere yapılan saldırılarla ilgili olarak tutuklananların sayısı 9'a çıktı. Önceki gün öğleden sonra dört lise öğrenci tutuklanırken dün sabah aynı okulda olduklar belirtilen beş öğrenci daha tutuklandı. Tutuklananlardan  üçünün saldırılarda yer aldıklarını itiraf ettikleri kaydedildi. Dün tutuklanan dört öğrenci arasında ikiz kardeş olanların yaşlarının 18, diğer ikisinin ise 17 ve 16 olduğu ifade edildi. Yeni tutuklanan beş öğrencinin yaşları henüz bilinmiyor.

Şimdiye kadar tutuklanan dokuz öğrencinin KYkkos A Lisesi'nden oldukları ifade edilirken, okul müdürü Dimitris Taliadoros'un güneydeki orta eğitim sendikası olan OELMEK'in başkanı olduğu kaydedildi. Olaylarla ilgili altı kişi hakkında daha tutuklama emri olduğu belirtiliyor.

Haklarında dün tutuklama emri çıkan 15 lise öğrencisinin, geçtiğimiz pazartesi Kıbrıslı Türklerin araçlarına yönelik saldırı gerçekleştirenlerin arasında yer aldığına inanıldığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, KYkkos A Lisesi'nin öğrenci konseyi başkanının Ulusal Halk Cephesi (ELAM) ile bağlantısı bulunuyor.

Söz konusu tutuklamaların bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının dinlenmesinin ardından geldiği belirtildi. Öğrencilerin  ırkçılık, yabacı düşmanlığı, darp ve kindar davranışla suçlanması bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.