1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 ÖĞRETMENİN CEP TELEFONLARINA GÖNDERİLEN ŞOK MESAJ!
9 ÖĞRETMENİN CEP TELEFONLARINA GÖNDERİLEN ŞOK MESAJ!

9 ÖĞRETMENİN CEP TELEFONLARINA GÖNDERİLEN ŞOK MESAJ!

Şimdi hepsi okul bahçesinde;

A+A-

 

Bugün saat 13.45 sıralarında Lefkoşa K.T.E.V Anaokulu bahçesinde toplanan yardımcı öğretmenler yaşadıkları şok sonrasında uğradıkları haksızlıklara karşı artık daha fazla sessiz kalamayacaklarını savunarak eylem başlattı.

Lefkoşa K.T.E.V Anaokulu'nun toplam 9 yardımcı öğretmeni içerisinde, 12 senesini bu okulda geçiren öğretmenlerinde olduğunu ve 9 yardımcı öğretmenin hiç bir gerekçe gösterilmeden tümünün toplu bir şekilde işine son verilmesinin arkasında yatan sebebin ne olduğunu anlayamadıklarını belirten yardımcı öğretmenler çaresiz kaldıklarını belirttiler.

İşten durdurulma sebeplerini bile bilmeyen öğretmenler, yaklaşık iki hafta öncesinde bir sabah ani bir şekilde,  okul müdürü tarafından cep telefonlarına gönderilen mesaj sonucunda işten çıkarıldıklarını öğrenir. 5 Eylül Cuma sabahı gönderilen mesaj içeriğinde ise; okula 9 yardımcı öğretmen alımı hakkında münhal olduğu bilgisi verilip, başvurunuzu yapın denildi.

mesaj1.jpg

 

Bu mesaj sonrasında durumu anlamak için öğretmenler hemen müdürün yanına gitmiş olsalar bile, yapılanın ne olduğu konusunda hiç biri bir fikir edinemedi. Daha sonrasında okul müdürü bu kez de bir sınav yapacağını bildirdi. Bu sınav hakkında bilgi almak için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüğünü söyleyen yardımcı öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onlara verdiği cevabın '' Okul müdürü kendi başına bir sınav yapma yetkisi yoktur. Öyle bir karar alamaz, Öyle bir sınav yapmaya hakkı yoktur.'' şeklinde olduğu belirtildi. Daha sonrasında ise okul müdürü yapma kararı aldığı sınavı gerçekleştirir.

Geçtiğimiz öğretim yılında, müdür tarafından işe kabul edilen bir yardımcı öğretmene ise, okul müdürü tarafından, müdürünün yapacağı sınava yasal olmadığı gerekçesiyle katılamayacağı bildirildi. Yasal olmama sebebinin ise 4 senelik bir üniversiteden mezun olduğu savunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüğünü söyleyen öğretmen ise devlette çalışacak yardımcı öğretmen için, böyle bir engel olmadığı bildirildiği söylendi.

Okul öğretmenlerinin vermiş olduğu bilgiye göre geçtiğimiz sene içerisinde okul yönetimi hakkında yolsuzlukla ilgili bakanlık soruşturma başlatmış ve bir bilinmezin de bu konuda olduğu yönünde.

Öğretmenler şu an için okulda eylemlerini sürdürüyor ve yetkililerin yardım elini uzatmasını bekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum