1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 90 GÜN YARGILANMAYI BEKLEYECEK
90 GÜN YARGILANMAYI BEKLEYECEK

90 GÜN YARGILANMAYI BEKLEYECEK

90 gün yargılanmayı bekleyecek

A+A-

Babasıyla tartıştığı için evden kaçan, 15 yaşındaki kız çocuğunu kandırarak götürdüğü ilkokulda tecavüz etmekle suçlanan Hakan Demirbüken cezaevine gönderildi
 
KAÇMA OLASILIĞI YÜKSEK… Savcı yardımcısı Atilla Enver Etkin, Hakan Demirbüken isimli 22 yaşındaki zanlının ‘cinsel tecavüz’ suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanacağına işaret edip, zanlının kaçma veya kendisine zarar verilmesi ihtimali olduğunu, bu nedenle de kamu menfaati dikkate alınarak, tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme, talebi onaylayarak, tecavüz zanlısının tutuklu yargılanmasına emir verdi.

Emine UYSAL

Lefkoşa'nın Ortaköy bölgesinde yolda yürüyen 15 yaşındaki kız çocuğunu zorla saçlarından çekerek, bir ilkokula götürüp tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan 22 yaşındaki Hakan Demirbüken, üç ayı aşmamak ve yargılanmak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Zanlı Hakan Demirbüken’in kız çocuğunu saçlarından çekerek, okula götürdüğü anlar kamera kayıtlarıyla da tespit edilmişti.

Zanlının kız çocuğunu tanımadığı, rastgele yolda karşılaşıp kaçırdığı ve tecavüz ettiği belirtilmişti.

Çocuğun cinsel saldırı öncesinde babası ile tartıştığı ve evden kaçtığı bilgisine ulaşılmıştı.

"16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz", "Şiddet kullanma tehdidi", "Zorla alıkoyma", "Cinsel saldırı", “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Ciddi darp” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Hakan Demirbüken, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Atilla Enver Etkin, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan polis memuru Mahir Türe’yi tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Türe, 10 Temmuz 2016 tarihinde, 04.00 ile 05.10 saatleri arasında, Bedrettin Demirel Caddesi’nde yaya olarak yürüyen 15 yaşındaki S.K.’yi konuşmak vaadiyle kandırıp, akabinde zorla ve tehdit ile Ortaköy’de bir ilkokula götürüp, rızası olmadan, tehdit yolu ile cinsel tecavüzde bulunduğunu öne sürdü.

Türe, zanlının tutuklu kaldığı sürede gönüllü ifade verip, suçunu kabul ettiğini ve tecavüz olayının okulun kamerası tarafından net bir şekilde kaydedildiğine dikkat çekti.

Polis memuru Mahir Türe, 22 yaşındaki zanlının çalışma izninin iptali için işvereni tarafından ilgili daireye başvurulduğunu belirtti.

Türe, cinsel tecavüz suçunun müebbet hapis cezası öngören bir suç olduğuna dikkat çekip, “Tahkikat devam ediyor ancak zanlının etki edeceği kısmı tamamlandı. Toplumda infial yaratan bir suç, müşteki çocuğun ailesi infial içinde, bu nedenlerle zanlının tutuklu yargılanmasını talep ederim” dedi.

Savcı: Yargılanmaktan kaçabilir

Savcı yardımcısı Atilla Enver Etkin, Hakan Demirbüken isimli 22 yaşındaki zanlının, ‘cinsel tecavüz’ suçuyla yargılanacağına işaret edip, bu suçun ‘müebbet’ hapis cezası öngören çok ciddi bir suç olduğuna vurgu yaptı.

Etkin, zanlının yargılanmaktan kaçma veya kendisine zarar verilmesi ihtimalleri olduğunu ve kamu menfaati de dikkate alınarak, üç ayı aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı Hakan Demirbüken’ın avukatı Hasan Nidai Mesutoğlu, tutukluluğun iki ay olmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, konu suçların hukuk sistemimizdeki en ciddi suçlar olduğuna vurgu yaptı. Avcıoğlu, zanlının üç ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.