1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “90. YILDÖNÜMÜNDE CUMHURİYETİMİZ”
“90. YILDÖNÜMÜNDE CUMHURİYETİMİZ”

“90. YILDÖNÜMÜNDE CUMHURİYETİMİZ”

LAÜ Tarih ve Kültür Kulübü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, "90. Yıldönümünde Cumhuriyetimiz'' konulu bir panel düzenlendi.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Tarih ve Kültür Kulübü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, "90. Yıldönümünde Cumhuriyetimiz'' konulu bir panel düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin öncesinde şiirler okuduğu panelde, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İhsan Tayhani ve Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Yavuz görsel sunumlar eşliğinde konuştu.

Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İhsan Tayhani panelde “Ulus Bilinci ve Cumhuriyetimizi Kuşatan Tehditler” konulu sunum gerçekleştirdi.

Tayhani konuşmasında, devrim kelimesinin siyasal, ekonomik, sosyal düzenin kuvvet kullanarak değiştirilmesi anlamına geldiğini savunarak "Cumhuriyet devrimdir" dedi. Tayhani, tarih boyunca yaşanan etkili ve sarsıcı devrimler olan 1789 Fransız Devrimi, 1917 Ekim Devrimi ve 1923 Türk Devrimi'nden bahsetti.

Yrd. Doç. Dr. Yaşar Yavuz ise eğitimin önemi ve gelişimi hakkında bilgi verdi. Eğitimin alanının insanın bilişsel, duyuşsal ve devinsel yeterliliklerini geliştirmek olduğunu söyleyen Yavuz, insanların çağlara göre eğitim alanlarında yaptıklarını anlattı.

Cumhuriyetin eğitim kazanımlarına değinen Yavuz, özellikle Köy Enstitüleri'nin Türkiye'deki dağılımını anlatarak, bu okulların önemini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.