1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 910 YIL HAPİS CEZASI
910 YIL HAPİS CEZASI

910 YIL HAPİS CEZASI

Bulut İnşaat'ın sahipleri hakkında 910 yıl hapis cezası istendi

A+A-

Teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat’ın sahipleri hakkında 910 yıl hapis istemi ile dava açıldı. 130 mağdurun bulunduğu davanın ilk duruşması Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde nisan ayında yapılacak.

2-3 yıl öncesine kadar inşaat sektöründe adından en çok söz ettiren firmalar arasında yer alıyordu Bulut İnşaat. Ancak, gerek Esenyurt bölgesindeki imar sıkıntısı, gerek firmanın mali yapısındaki zayıflık Bulut İnşaat’dan ev alan binlerce kişinin mağdur olmasına yol açtı.

Bulut İnşaat’ın projelerinde ev alan kişilerden 130’u Büküççekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Savcılık yürüttüğü soruşturma sonrası iddianame hazırladı. Savcı Tarık Fırat’ın hazırladığı iddianame Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

HER BİR MAĞDUR İÇİN AYRI AYRI CEZALANDIRILSIN'
İddianamede şüpheliler Temel Bulut, Bulut’un oğulları Özkan Oral Bulut, Volkan Vural Bulut, gelini Ecem Bulut, yeğeni Alper Fatih Bulut ile Mine Turğut’un isimleri yer aldı. Savcı, şüphelilerin, müşterilerini dolandırma amacı ile hareket ettiklerini iddia etti. Yargılanmaları istenen ceza maddesi ise 2 yıldan 7 yıla hapis cezasını öngörüyor. İddianamede, her bir mağdur için ayrı ayrı ceza talebinde bulunuldu.

910 YIL HAPİS İSTENDİ
Bu durumda, şüpheliler 260 yıldan 910 yıla varan sürede hapis cezası ile yargılanacak. Davanın ilk duruşması 13 Nisan günü yapılacak.

AV. BORAN: RUHSATSIZ KONUT SATAMAZLAR
Bir kısım mağdur adına davayı takip eden Av. Orhan Boran. konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu iddianame bir emsal niteliğindedir. Müteahhit firmalar ruhsatsız şekilde maketten konut sattıklarında Yargı mercilerince ağır cezai yaptırımlara maruz kalacaktırlar" dedi.

Hürriyet

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.