1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 92 KİŞİ SORGULANDI!
92 KİŞİ SORGULANDI!

92 KİŞİ SORGULANDI!

İntikam ‘ateşi’

A+A-

Zabit ailesine yönelik silahlı saldırı ve kundaklama olaylarıyla ilgili araştırmalarını sürdüren polis 92 kişiyi sorguladı;

Başkent Lefkoşa’da gerçekleşen, ülke genelinde yankı uyandıran, Zabit ailesine yönelik kundaklama ve kurşunlama olayının perde gerisi tutuklu bulunan zanlıların verdiği ifadeler ışığında aralanıyor. Polisin dünkü mahkemede zanlı Şevket Aykut Tuyku’nun 27 Ağustos 2013 tarihinde 5 kişi tarafından ciddi şekilde darp edildiğini, zanlı Tuyku’nun aynı gün yanına silah alarak darp olayının gerçekleştiği yere gittiğini ve silah çektiğini iddia etti. Zanlının katle teşebbüs suçundan dolayı yargılanmak üzere cezaevine gönderildiğini kaydeden polis, zanlı Tuyku’nun buna neden olduğunu düşündüğü 5 kişiye saldırılar düzenletmeye başladığını öne sürdü.

Hedefinde 5 kişi vardı

Suçla bağlantılı olarak tutuklu bulunan EminÖzbeyit, Şevket Aykut Tuyku, Ali Öncüer, Murat Güvener, Virellonut Stocia ve Osman Yücel dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı Güvener’in teminata bağlanmasını talep eden polis, diğer zanlıların tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasını istedi. Ek tutuklama duruşmasında olayla ilgili polis soruşturmasının devam ettiği açıklandı. Zanlıların olayla ilgili bağlantılarının araştırıldığını kaydeden polis, 23 Ocak tarihinde başlayan ve 8 Mart tarihinde kurşunlama olayına kadar devam eden saldırıların gerçek nedeninin ortaya çıktığını söyledi. Polis, zanlı Şevket Aykut Tuyku’nun 27 Ağustos 2013 tarihinde 5 kişi tarafından ciddi şekilde darp edildiğini, zanlı Tuyku’nun aynı gün yanına silah alarak darp olayının gerçekleştiği yere gittiğini ve silah çektiğini belirtti. Zanlının katle teşebbüs suçundan dolayı yargılanmak üzere cezaevine gönderildiğini kaydeden polis, zanlı Tuyku’nun buna neden olduğunu düşündüğü 5 kişiye saldırılar düzenlemeye başladığını açıkladı.

 

Özbeyit ile ortak plan yaptı

Polis, zanlı Tuyku’nun adam öldürme suçundan hükümlü olarak içerde bulunan Emin Özbeyit ile saldırı planı yaptığını, Emin Özbeyit’in tavsiyeler verdiğini, olayları koordine ettiğini ve tetikçiye maddi kaynağı sağladığını söyledi.

 

Talimatlar hücreden verildi

Polis, kurşunlama olayında kullanılan aracın ise zanlılar Ali Öncüer ve Murat Güvener tarafından temin edildiğini ifade etti. Saldırı planının cezaevinden koordine edildiğini kaydeden polis, cezaevinde kullanılan 6 kayıtsız hat tespit ettiklerini, ayrıca zanlı Özbeyit’in tutuklu olmasına rağmen facebook’a girdiğini, hatta listesine yeni arkadaşlar eklediğini belirlediklerini söyledi. Polis, soruşturma esnasında cezaevine yasak eşya sokulduğunu, bununla ilgili de araştırma başlattıklarını dile getirdi. Lefkoşa’da 23 0cak-8 Mart tarihleri arasında meydana gelen olayların ardından 18 Mart tarihinde zanlıların tespit edildiğini, suçla bağlantılı 18 kişinin gözaltına alındığını,11 zanlıya yazılı dava tebliğ edildiğini kaydeden polis, soruşturmada 92 kişinin sorgulandığını, birçok cep telefonu dökümü incelendiğini, Lefkoşa’ya giriş çıkış kamera görüntülerinin incelendiğini açıkladı.

 

14 günden beri poliste

Zanlıların mahkeme kararı ile 14 gündür poliste tutuklu bulunduğunu, soruşturmanın devam ettiğini, kalaşnikof silah aradıklarını,30 kişiden ifade alacaklarını incelenmesi gereken telefon dökümleri olduğunu belirterek zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Polis, zanlı Murat Güvener ile ilgili soruşturmanın ise tamamlandığını kaydederek, KKTC vatandaşı zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Güvener teminata bağlandı

Zanlıların avukatları sekiz günlük süreye itiraz ederek, zanlılar hakkındaki soruşturmanın daha erken bitirilebileceğini iddia etti. Mahkeme aktarılan olguları değerlendirdikten sonra zanlıların tutukluluk süresini 8 gün daha uzattı. Mahkeme, zanlı Murat Güvener’in ise 10 bin TL nakit teminat yatırması ve iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ayrıca davaları görülünceye kadar yurt dışına çıkışı yasaklanan zanlı Güvener’in haftada bir gün polise giderek imza atması da şart koşuldu.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.