1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "9'UNCU PARSELDE HİÇ GAZ YOK!"
"9'UNCU PARSELDE HİÇ GAZ YOK!"

"9'UNCU PARSELDE HİÇ GAZ YOK!"

"9'uncu parselde hiç gaz yok!"

A+A-

İtalyan EMI Şirketi’nin arama yapmakta olduğu 9’ncu parselde hiç gaz olmadığını, Kıbrıs ile yakından ilgilenen uluslararası bir diplomata açıkça ifade ettiği belirtiliyor.

Şirket yetkililerinin kuyuların boş olduğunu ve orada daha fazla zaman ve para harcamanın gereksiz olduğunu söylediği ifade ediliyor.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Rum Yönetimi’nin Münhasır Ekonomik Bölgelerde yürüttüğü doğal gaz arama faaliyetlerindeki olumsuzlukları saklarken, uluslararası şirketler artık gerçekleri gizlememeye başladı.

Rum Yönetimi gerek halkının moralini gerekse de Kıbrıs sorunu noktasındaki uluslararası destek anlamındaki son kozu olan Doğal Gaz rezervlerinin verimliliği konusunda olumlu mesajlar yaymaya gayret gösterirken, diğer yandan bölgede araştırma yapan uluslararası şirketler, durumun pek de iç açıcı olmadığını söylüyor.

“9’ncu parselde gaz yok”

İtalyan EMI şirketinin arama yapmakta olduğu 9’ncu parselde hiç gaz olmadığını Kıbrıs ile yakından ilgilenen uluslararası bir diplomata açıkça ifade ettiği öğrenildi. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, İtalyan EMI şirketinin çalışmalarını sürdürdüğü, 9’ncu parseldeki havzada hiç doğal gaz olmadığını tespit ettiği ve uluslararası ortamlarda bunu dillendirdiği belirtiliyor.

Elde edilen bilgilere göre, Italyan EMI yetkilileri, Kıbrıs ile yakından ilgili olan bir diplomata, kuyuların boş olduğunu ve orada daha fazla zaman ve para harcamanın gereksiz olduğunu söylediği ifade edildi.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.