1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AB HİBESİ ALAN OKULLAR İÇİN ÖDÜL TÖRENİ
AB HİBESİ ALAN OKULLAR İÇİN ÖDÜL TÖRENİ

AB HİBESİ ALAN OKULLAR İÇİN ÖDÜL TÖRENİ

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Yenilik ve Değişim için Okullar İnisiyatifi” adı altında hibe alan okullar için ödül töreni yapılacak.

A+A-

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Yenilik ve Değişim için Okullar İnisiyatifi” adı altında hibe alan okullar için ödül töreni yapılacak.

Avrupa Komisyonu’ndan verilen bilgiye göre tören, yarın 16:30’da Bedesten’de yapılacak.

Etkinlikte Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzikal performans da sergilenecek.

Ödüller, Lefkoşa’dan Fazil Plümer Anaokulu, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Özel Eğitim Merkezi, Lefkoşa Türk Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Türk Maarif Koleji ve Yeni Yüzyıl Anaokulu,  Gazimağusa’dan ise Namik Kemal Lisesi  ile Değirmenlik Lisesi’ne verilecek.

Projelerin eğitim kursları, seminer, inceleme ziyaretleri içereceği belirtilen açıklamada, projelerde öğretmenlerin yeteneklerinin yanı sıra öğretim materyallerinin geliştirilmesinin de hedeflendiği kaydedildi.

AB tarafından finanse edilen “Yenilik ve Değişim için Okullar İnisiyatifi  Hibe Programı 5. Teklif Çağrısı” altında 10 okulun hibe ile ödüllendirildiği kaydedilen açıklamada, anaokul, ilkokul ve orta dereceli okullara 20 ile 70 bin Euro arasında hibeler verildiği, verilen hibelerin toplamının ise 575 bin Euro’nun üzerinde olduğu ifade edildi.

Açıklamaya göre Avrupa Komisyonu 2008’den beri Kuzey Kıbrıs’taki 82 proje için 67 okula 3 milyon Euro tutarında destek sağladı. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.