1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AB TERÖRİZM ÖNLEMLERİ KONUSUNDA KIBRIS’I UYARDI!
AB TERÖRİZM ÖNLEMLERİ KONUSUNDA KIBRIS’I UYARDI!

AB TERÖRİZM ÖNLEMLERİ KONUSUNDA KIBRIS’I UYARDI!

AB TERÖRİZM ÖNLEMLERİ KONUSUNDA KIBRIS’I UYARDI

A+A-

 

AB Komisyonu, Güney Kıbrıs’ı, terörizmle mücadele kapsamındaki “Eurodac” 603/2013 sayılı kanunun öngörülerini tam olarak yerine getirmediği gerekçesiyle uyardı.

Fileleftheros gazetesi, AB’nin Güney Kıbrıs’ın söz konusu yasayı tam olarak uygulamadığını belirterek, Güney Kıbrıs’a uyarı mektubu gönderdiğini yazdı.

Habere göre, söz konusu yasa, Güney Kıbrıs’ın, siyasi sığınma başvurusunda bulunan ya da AB topraklarına yasadışı yollarla giren kişilerin parmak izlerini “Eurodac” merkezi sistemine göndermesini öngörüyor.

Gazete, Güney Kıbrıs’ın yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda Komisyon’un ikinci bir uyarı göndereceğini, durumun devam etmesi halinde ise konunun AB Mahkemesi’ne taşınacağını vurguladı.

PARİS KURBANLARI RUM MECLİSİ’NDE ANILDI

Gazete bir diğer haberinde, geçtiğimiz Cuma günü Paris’te gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin dün Rum Meclisi’nde düzenlenen törenle anıldıklarını yazdı.

Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Jean Luc Florent’in de hazır bulunduğu törende konuşan Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Paris’teki saldırıları kınadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.