1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “AB ÜYESİ BİRLEŞİK FEDERAL KIBRIS HEDEFİNDEN VAZGEÇİLMEMELİ”
“AB ÜYESİ BİRLEŞİK FEDERAL KIBRIS HEDEFİNDEN VAZGEÇİLMEMELİ”

“AB ÜYESİ BİRLEŞİK FEDERAL KIBRIS HEDEFİNDEN VAZGEÇİLMEMELİ”

9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ…

A+A-

Kıbrıs Avrupa Birliği (AB) Derneği Başkanı Mustafa Damdelen, AB’deki sorunlara rağmen, “AB üyesi birleşik federal Kıbrıs” hedefinden vazgeçilmemesi gerektiğini belirtti.

Kıbrıs AB Derneği Başkanı Damdelen, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bazı üye ülkelerdeki ekonomik krizler nedeniyle Avrupa Birliği’nin ciddi bir sınav verdiğini kaydederek, AB’nin  yaşamakta olduğu sorunlardan dersler çıkararak daha sağlam bir yapı ile güçlenerek yoluna devam edeceğini savundu.

Damdelen, AB sayesinde Avrupa ülkeleri arasında kalıcı barışın sağlandığını ifade ederek, AB’nin birçok başarılar elde ederek çağdaş değerlere dayalı bir birliğe dönüştüğünü kaydetti.

Yunanistan, Güney Kıbrıs, İspanya, Portekiz ve İtalya gibi ülkelerin yaşadığı ekonomik sorunların popülist politikalardan kaynaklandığını savunan Damdelen, birçok AB üyesi ülkenin AB yasalarının yarattığı ortamda her yönden başarılı yönetim sergilediğini ifade etti.

Damdelen, 63 yıl önce Shuman Deklarasyonu ile başlayan “barış ve refah projesinin” genelde başarılı olduğunu ve AB’nin sorunları demokratik yöntemlerle aşacak kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Damdelen, KKTC’de ise, AB’de ve Güney Kıbrıs’ta yaşanan sorunları öne sürerek hedef değiştirmenin doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, “ Önce ekonomik sorunlarımızı çözelim sonra Kıbrıs sorununu ele alırız’ yaklaşımını da doğru bulmuyoruz. Kıbrıslı Rum komşularımızın da çözüm sağlanması ile tüm Kıbrıs’ın ekonomisinin iyiye gitmesi için büyük fırsatların ortaya çıkacağı konusunda ikna edilmesi gerekmektedir” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.