1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ABD AÇIKLADI! DOLAR TUTULAMIYOR
ABD AÇIKLADI! DOLAR TUTULAMIYOR

ABD AÇIKLADI! DOLAR TUTULAMIYOR

Son yılların en büyük istihdamı!

A+A-

ABD'de kasım ayında tarım dışı istihdam verisi beklentilerin çok üzerinde 321 bin kişi artınca dolarda yükseliş başladı. Karar öncesi 2,2330 TL'de bulunan dolar 2,25 TL'ye kadar yükseldi ve 2,26 TL'ye kadar dayandı.

ABD'de Kasım ayında tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi, işsizlik oranı ise değişmedi.  

ABD Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tarım dışı istihdam 321 bin kişi arttı. Ekonomistlerin beklentisi istihdamın 230 bin kişi artması yönündeydi.

Böylece ABD'de Ocak 2012'den bu yana ilk kez aylık istihdam bu kadar yüksek çıktı.

Ülkenin işsizlik oranı aynı ayda yüzde 5,8 olarak kaldı. Piyasa beklentisi de yüzde 5,8 olan oranın aynı kalacağı yönündeydi.

DOLAR ÇIKIŞA GEÇTİ
İstihdam verilerinin beklenmedik derecede yüksek çıkması doları hareketlendirdi. Saat 15:30'da açıklanan veri öncesi 2,2330 TL seviyesinde olan dolar 2,25 TL'yi aştı 2,26 TL'ye dayandı. Dolar saat 16:45'te 2,2580 TL'den işlem gördü.

Dolar gelişmiş ülkelerin kurlarına karşı da çıkışa geçti. 6 gelişmiş ülkenin kuruna endekslenen dolar endeksi 89.24 ile, Nisan 2006'dan bu yana zirvesine çıktı.

FED TOPLANTISI DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİ
Ak Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Gökhan Şen araştırma notunda verilerin çok güçlü olduğunu gelişen ülkeler kurlarında hareketliliğe yol açabileceğini belirtti. Gökhan Şen Aralık Fed toplantısı şimdi çok daha önemli bir hale geldiğini vurguladı.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.