1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD BAŞKANI OBAMA:"COLLİNS'LE GURUR DUYUYORUM"
ABD BAŞKANI OBAMA:"COLLİNS'LE GURUR DUYUYORUM"

ABD BAŞKANI OBAMA:"COLLİNS'LE GURUR DUYUYORUM"

Başkanı Barack Obama, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) oyuncusu Jason Collins'in eş cinsel olduğunu açıklamasıyla ilgili, "Collins'le gurur duyuyorum" dedi.

A+A-

ABD BAŞKANI OBAMA:"COLLİNS'LE GURUR DUYUYORUM"

"HERKES AMERİKAN AİLESİNİN BİR PARÇASI. İNSANLARI KARAKTERLERİNE VE EYLEMLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRMELİYİZ, CİNSEL TERCİHLERİNE GÖRE DEĞİL"

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) oyuncusu Jason Collins'in eş cinsel olduğunu açıklamasıyla ilgili, "Collins'le gurur duyuyorum" dedi.

Obama, basın toplantısından ayrılırken, gazetecilerin soruları üzerine kürsüye geri dönerek eş cinsel olduğunu açıklayan en son Wizards takımının formasını giyen NBA oyuncusu Collins ile ilgili açıklama yaptı.

Kendisiyle dün görüştüğünü belirten Obama, "Müthiş bir genç adam, ona daha fazla gurur duyamazdım dedim" ifadesini kullandı.

Obama, "Bu ülkede gördüğümüz olağanüstü gelişmelerden biri de eş cinsel toplumunun sadece bir parça eşitliği veya toleransı değil, tamamen eşit olmayı, tamamen Amerikan ailesinin bir parçası olmayı hak ettiğine yönelik farkındalığın artması" diyerek, Collins'in bu açıklamasıyla kimliğini açıklamada zorlanan birçok eş cinsel gence de rol model olacağını kaydetti.

Obama, Amerika'nın, herkese adaletli davranmaya yönelik artan farkındalık çerçevesinde atılan bu yeni adımdan gurur duyması gerektiğini dile getirerek, "Herkes ailenin bir parçası, insanları karakterlerine ve eylemlerine göre değerlendirmeliyiz, cinsel tercihlerine göre değil. Collins'le gurur duyuyorum" diye konuştu.

Collins, bir dergiye verdiği röportajda, "34 yaşında bir NBA pivotuyum. Siyahım, eş cinselim" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak:TAk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.