1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY PAKİSTAN'DA
ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY PAKİSTAN'DA

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY PAKİSTAN'DA

Pakistan'da Navaz Şerif hükümetinin iktidara gelmesinin ardından ABD'den gerçekleşen ilk üst düzey ziyarette, John Kerry'yi havaalanında Pakistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ABD'nin İslamabad Büyükelçisi ve çok sayıda üst düzey yetkili karşıladı.

A+A-

Daha önceden planlanan ancak iki defa ertelenen John Kerry'nin Pakistan ziyareti nihayet başladı. Kerry'nin gündeminde ikili ilişkilerden bölgesel sorunlara birçok konu bulunuyor. Özellikle sekteye uğrayan ABD-Pakistan stratejik diyalogunun yeniden başlatılması da gündemde. Pakistan ise ABD'nin insansız hava araçlarının kendi toprakları üzerinde saldırı gerçekleştirmesini gündeme getirecek. 

AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLME SÜRECİ GÖRÜŞÜLECEK

John Kerry, Pakistan ziyareti sırasında Başbakan Navaz Şerif tarafından kabul edilecek. Kerry'nin daha sonra Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Sertaç Aziz ve diğer siyasi liderlerle görüşmesi planlanıyor. 

Mayıs ayındaki seçimlerin ardından güçlü bir şekilde iktidara gelen Navaz Şerif liderliğindeki hükümetle iyi ilişkiler geliştirmek isteyen Washington yönetiminin, İslamabad ile ayrıca NATO'nun Afganistan'dan çekilmesi süreci ve sonrasını görüşmesi bekleniyor.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, iki ülke arasındaki stratejik diyalogun yanısıra enerji dahil ticari alanlarda da görüş alışverişinde bulunulacağını dile getiriyor. 

PAKİS'TANDAKİ SALDIRILAR DA GÜNDEMDE

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Sertaç Aziz, Kerry'nin İslamabad ziyaretine yönelik yaptığı açıklamada, iki ülke arasında stratejik diyalogun hayata geçirilmesinin, Pakistan'ın imal ettiği ürünlerin Amerikan pazarına girmesini garanti altına alacağını söyledi. Aziz ayrıca, John Kerry ile görüşmeleri sırasında, ABD İHA'larının Pakistan topraklarındaki saldırıların da gündeme taşınacağını dile getirdi.

Bu arada Pakistan iki gün önce İHA'larla yapılan ve 8 kişinin hayatını kaybettiği ABD saldırısını sert bir dille kınamıştı. 

Gün içerisinde Başbakan Navaz Şerif liderliğinde Başbakanlık konutunda üst düzey bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kerry'nin ziyareti öncesi ABD tarafına iletilecek mesajlar ve görüşülecek konuların belirlendiği kaydedildi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.