1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY'NİN 7 ÜLKEYİ KAPASAYAN GEZİSİ BAŞLIYOR
ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY'NİN 7 ÜLKEYİ KAPASAYAN GEZİSİ BAŞLIYOR

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY'NİN 7 ÜLKEYİ KAPASAYAN GEZİSİ BAŞLIYOR

GEZİSİNİN İLK DURAĞI OLARAK YARIN KATAR'A GİDECEK OLAN KERRY'NİN, SURİYELİ MUHALİFLERE YARDIM KONUSUNDA GÖRÜŞMELERDE BULUNMASI BEKLENİYOR.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 7 ülkeyi kapsayan gezisi çerçevesinde bugün ABD'den ayrılıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Kerry'nin yarın, iki hafta sürecek gezisinin ilk durağı olan Katar'ın başkenti Doha'ya gideceğini bildirdi.

Kerry'nin, burada Suriye'nin Dostları grubuna üye 11 ülkenin temsilcileriyle görüşmede bulunacağını belirten Psaki, görüşmenin gündemini, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i devirmeye çalışan Suriyeli muhaliflere yapılacak askeri ve diğer yardımların ne şekilde koordine edileceği ve bölgede "dengenin nasıl değiştirileceği" konularının oluşturacağını söyledi.

Kerry'nin Katar'da yapacağı ziyaret sırasında ayrıca, bu hafta içinde Doha'da bir ofis açan Taliban ile ABD'li yetkililer arasında, Afganistan'daki savaşa siyasi bir çözüm bulunması amacıyla yapılacak görüşmelere ilişkin temaslarda bulunması bekleniyor.

Katar'ın ardından sırasıyla Hindistan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün ve İsrail'e gidecek olan Kerry, gezisinin son durağı olan Brunei'de, Güneydoğu Asya Güvenlik Konferansı'na katılacak.

Kerry'nin temasları sırasında ayrıca İsrail ve Filistin arasında son derece kaygan bir zemindeki barış mutabakatında ilerleme sağlanması konusunda girişimlerde bulunması bekleniyor.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.