1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABD, DOĞU AKDENİZ’DE GENİŞ ÇAPLI TATBİKAT YAPIYOR
ABD, DOĞU AKDENİZ’DE GENİŞ ÇAPLI TATBİKAT YAPIYOR

ABD, DOĞU AKDENİZ’DE GENİŞ ÇAPLI TATBİKAT YAPIYOR

ABD’nin hafta sonu Doğu Akdeniz’de, sözde “Lefkoşa FIR Hattı” içerisinde ircaa ettiği geniş ölçekli tatbikatla ilgili Rum yönetiminin “NOTAM”

A+A-

RUM YÖNETİMİ NOTAM VERMEDİ

AMERİKAN TATBİKATININ BÜYÜK BÖLÜMÜ,  RUSYA’NIN DEVAM EDEN TATBİKATLARI İÇİN KAPATTIĞI BÖLGEDE İCRA EDİLİYOR

ABD’nin hafta sonu Doğu Akdeniz’de, sözde “Lefkoşa FIR Hattı” içerisinde ircaa ettiği geniş ölçekli tatbikatla ilgili Rum yönetiminin “NOTAM” yayınlamadığı bildirildi.

Fileleftheros “ABD’den Lefkoşa FIR Hattı’nda Büyük Tatbikat... Hafta Sonu İcra Etti ve Yarın Devam Ediyor... Kıbrıs Hükümeti İlgili NOTAM’ı Vermedi” başlıklı haberinde, tatbikatın sözde “Lefkoşa FIR Hattı”nın Batı kesiminde 100 deniz millik alan içerisinde ve Atina FIR hattının aynı derinlikteki alanında (100 deniz mili) icra edildiğini yazdı.

Habere göre, yarın ve sonraki gün tekrarlanacak tatbikata, Viriginia-Norfork Limanı’ndan bölgeye gelen “USS George H. W. Bush” isimli uçak gemisi komutasındaki bir grup savaş gemisi katıldı. Amerikan uçak gemisinin, tatbikatın  “Lefkoşa” ve Atina FIR hattı içerisindeki ilk aşamasının tamamlanmasının ardından Türkiye-Antalya Limanı’nı ziyaret edeceği ve tatbikatın ikinci bölümü için geri döneceği bildirildi.

RUSYA’NIN DEVAM EDEN TATBİKATLARI İÇİN KAPATTIĞI BÖLGED İCRA EDİLİYOR

Haber, şöyle devam etti:

“Şuna dikkat çekmek gerekir ki, cumartesi günü tatbikata katılan Amerikan uçağı, Baf’ın batısında yüksek irtifada uçtuğu sırada acil durum sinyali verdi ve Ağrotur’daki İngiliz üssündeki havaalanına indi.

Amerikan kuvvetlerinin tatbikatının büyük bir bölümü, uzun süreden beridir “Amiral Kuznetsov” isimli uçak gemisinin de katılımıyla icra edilmeye devam eden Rus hava-deniz tatbikatları için bağlanan bölgede icra ediliyor.

RUM YÖNETİMİ AMERİKAN TATBİKATIYLA İLGİLİ NOTAM’I YAYINLAMADI

Geniş çaplı Amerikan tatbikatı konusunda Kıbrıs hükümetinin, tam bilgiye sahip olmasına karşın, ilgili NOTAM’ı yayınlamaması, bunun gizli bir tatbikat olduğu imasını yaratıyor. Ancak Yunanistan , “bölge, tatbikat saatleri ve uçakların uçuş yüksekliğiyle” ilgili detaylı bir NOTAM yayınladı.

İlgili NOTAM’ın yayınlanmaması uçuş güvenliğinde ciddi sorunlar yaratıyor. Lefkoşa FIR Hattı’ndaki hizmetlerde halen çok fazla olan gecikmeleri daha da artırıyor. NOTAM olmaması, gerek sivil uçuçlar, gerekse hava trafik kontrollerinde alınması gereken tedbirlerle ilgili talimatların da eksik olması anlamına geliyor. Çok sayıda Amerikan savaş uçağı, sivil uçakların kullandığı irtifada uçuyor. Geçen hafta sonu cereyan eden vukuatın tekrarlanabileceğinden derin kaygı duyuluyor.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.