1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABD ELÇİLİĞİ, GÖKKUŞAĞI BAYRAĞI AÇACAK
ABD ELÇİLİĞİ, GÖKKUŞAĞI BAYRAĞI AÇACAK

ABD ELÇİLİĞİ, GÖKKUŞAĞI BAYRAĞI AÇACAK

Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü (IDAHO) için Lefkoşa’daki ABD Elçiliği, 17 Mayıs ve 31 Mayıs tarihlerinde Engomi’deki binasında gökkuşağı bayrağını dalgalandıracaktır;

A+A-

Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü,  her yıl uluslararası kutlanmakta ve Lezbiyen, Gey, Biseksüel  ve Transgender (LGBT) bireylerin karşılaştığı insan hakları ayrımcılığına farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

Büyükelçi Koenig  ‘Sizi temin ederim ki, Lefkoşa ABD Elçiliği, LGBT topluluğu ile çalışmaya bağlı kalacak ve LGBT haklarının korunmasını ve LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa karşı savaşacaktır. Bu, sadece bizim dış yardımımızın bir parçası değil, ayni zamanda ahlaki değerlerimizin de bir parçasıdır’ dedi.

Bu yıl, 118 ülkede Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü etkinlikleri yapılacaktır. Kıbrıs’ta Kuir Kıbrıs ve Accept LGBT Kıbrıs, 17 Mayıs’ta saat 17:00’de Kuğulu Park’tan Büyük Han’a, hakları  ellerinden alınan ve özgürlükleri kısıtlananlar adına bir Anma ve Protesto yürüyüşüne ev sahipliği yapacaklardır. ABD Elçiliği 31 Mayıs’ta yine gururla gökkuşağı bayrağını dalgalandıracak ve Kıbrıs’ın ilk Gurur (Pride) Yürüyüşünü kutlayacaktır. Gurur Yürüyüşü saat 17:00’de Uzun Yol yakınındaki Elefteriya Meydanında başlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.