1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD ENERJİ DAİRESİ ENDİŞELİ
ABD ENERJİ DAİRESİ ENDİŞELİ

ABD ENERJİ DAİRESİ ENDİŞELİ

ABD Enerji Dairesi tarafından yapılan bir incelemede Doğu Akdeniz’de oldukça çok doğal gaz bulunduğu ancak bölgedeki istikrarsızlığın, doğal gazdan istifadeyi karmaşıklaştırdığı kaydedildi.

A+A-

“DOĞU AKDENİZ’DE ÇOK DOĞAL GAZ VAR AMA AKIBETİ BELİRSİZ”

KASULİDİS 2-3 EYLÜL’DE MISIR’A GİDİYOR

DIŞİŞLERİ BAKANI ERK’İN ORTAK TATBİKATI İPTAL EDİN ÇAĞRISI  RUM BASININDA DA YER ALDI

ANASTASİADİS TRODOS’TAKİ YAZLIKTA SİYASİ PARTİ BAŞKANLARI VE SAVUNMA KOMİTESİ İLE SAVUNMA KONULARINI GÖRÜŞECEK

ABD Enerji Dairesi tarafından yapılan bir incelemede Doğu Akdeniz’de oldukça çok doğal gaz bulunduğu ancak bölgedeki istikrarsızlığın, doğal gazdan istifadeyi karmaşıklaştırdığı kaydedildi.

Fileleftheros “Gazın Akıbeti Belirsiz... Amerikan İncelemesi Bölgedeki İstikrarsızlıktan Endişe Belirtiyor... Kasulidis 2 Eylül’de Kahire’de” başlık ve spotlarıyla aktardığı haberinde, ABD Enerji Dairesi’nin ilgili değerlendirmesiyle ilgili haberin “Mediterranean gas future faces uncertainty” başlığıyla Amerikan haber ajansı UPI tarafından yayınlandığını yazdı.

Habere göre incelemede Levantin havzasında 40 trilyon metreküp civarında doğal gaz olduğunun tahmin edildiği ve Güney Kıbrıs’ta doğal gaz sıvılaştırma terminali kurulacağı kaydedildi ancak Suriye ve Mısır’daki istikrarsızlık ile İsrail ve Lübnan arasındaki anlaşmazlıkların doğal gazın başarıyla ihracını tehdit ettiğine dikkat çekiliyor.

KASULİDİS 2-3 EYLÜL’DE MISIR’A GİDİYOR

Gazete ABD’nin, kendi çıkarları nedeniyle bölgedeki krizi yatıştırma yönünde müdahale etmesinin beklendiğine işaret eden gazete Rum yönetiminin de, bölgedeki krizin yatıştırılması ve istikrar şartlarının oluşturulması çabalarında rol talep ettiğini belirtti. Bu kapsamda Mısır’daki olaylar nedeniyle dün olağanüstü gerçekleştirilen AB Avrupa Konuları Konseyi olağanüstü toplantısına katılan Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in 2-3 Eylül’de Mısır’a gideceğini kaydederek özetle şunları ekledi:

“Kıbrıs’ın Mısır ile coğrafik komşuluğu nedeniyle AB de Kasulidis’in oraya gidişini şart görüyor, elbette bu ülkedeki gelişmeler müsaade ederse... Kıbrıs ve Mısır Dışişleri bakanları arasında Kasulidis’in ziyareti konusunda bir telefon görüşmesi yapıldı. Kasulidis AB’nin dünkü olağanüstü toplantısında yaptığı konuşmada Mısır’ın bölgedeki istikrar açısından çok önemli bir role sahip olduğuna vurgu yaparak, ön hattaki (AB) üye devletlerinin mülteci akımı tehlikesi altında olduğuna vurgu yaptı. Kasulidis Kıbrıs’ın Mısır’a ve bölgeye en yakın AB üyesi devlet olduğuna dikkat çekti.  Yoannis Kasulidis bu sefer çok sayıda kilisenin ateşe verilmesiyle Mısır’daki Hıristiyanların kurban edilmesi durumunun kabul edilemez olduğu da sözlerine ekledi.”

DIŞİŞLERİ BAKANI ERK’İN ORTAK TATBİKATI İPTAL EDİN ÇAĞRISI

Haberinin başka bir bölümünde okurlarına, KKTC Dışişleri Bakanı Kutlay Erk’in Rum yönetimi, Yunanistan ve İsrail hükümetlerine, Doğu Akdeniz’de yapmayı planladıkları müşterek hava tatbikatını iptal etme çağrısını aktaran gazete, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı 6 uçaktan oluşan bir filo ve CN-235 tipi tek bir uçağın dün Kuzey ve Güney Batı Ege’de Atina FIR hattında hava trafik kurallarını 3, Yunan hava sahasını de 2 kez ihlal ettiğini öne sürdü.

ANASTASİADİS TRODOS’TAKİ YAZLIKTA SİYASİ PARTİ BAŞKANLARI VE SAVUNMA KOMİTESİ İLE SAVUNMA KONULARINI GÖRÜŞECEK

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rum siyasi parti başkanları ve Rum Meclisi Savunma Komitesi ile Pazar günü savunma konularını ele almak üzere Trodos’taki yazlık sarayda görüşeceğini hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.