1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABD GÜNEY KIBRIS'I GÖZETİM ALTINA ALDI
ABD GÜNEY KIBRIS'I GÖZETİM ALTINA ALDI

ABD GÜNEY KIBRIS'I GÖZETİM ALTINA ALDI

Güney gözetim altında;

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, insan ticareti konusunda Güney Kıbrıs’ı gözetim altına aldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı cuma günü yayımladığı insan ticaretine ilişkin raporunda, Güney Kıbrıs’ın yaptıkları ile yapmadıklarını kayda geçirdi.

Güney Kıbrıs’ta, gerek  araştırılan olay sayısı, gerek insan ticareti konusunda mahkemeye çıkarılan insan sayısı, gerekse bilinen mağdur sayısında, geçmiş yıllara oranla azalma olduğunu yazan gazete ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili devlet daireleri arasında ve yasanın uygulanması şeklinde boşluklar tespit ettiğini belirtti.

Raporda “Güney Kıbrıs’ın, 2013 olgularıyla, insan ticareti konusunda bu yıl 2.kategoriye düştüğünü ve artık gözetim altında bulunduğu” ifadesine yer verdiğini belirten gazete, bunun gelecek yıl bertaraf edilmemesi durumunda Güney  Kıbrıs’ın, ABD’nin insan ticaretine karşı mücadele için verdiği ödeneği ve genel olarak başka alanlardaki ekonomik desteğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını yazdı.

Gazeteye göre, insan ticareti konusunda araştırılan olay sayısı yüzde 68, mahkemelere çıkarılan insan sayısı yüzde 70, mahkumiyetler ise yüzde 55 azaldı.

“KAÇAK GÖÇMENLİK KONUSUNDA ULUSLARARASI KONFERANS”

Haravgi gazetesi ise kaçak göçmenlik konusuyla ilgili dört günlük uluslararası konferansın dün Limasol’da başladığını yazdı.

Gazete, “Global View on Illegal Immıgration-Return and Readmission Issues” adı altında Rum Yabancılar ve Muhaceret Dairesi tarafından organize edilen uluslararası konferansla kaçak göçmenlik konusunda uzmanlar arasında görüş alış verişinin yapılması amaçlandığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.