1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD HORTUM FELAKETİNDE 91 DEĞİL 24 ÖLÜ VAR!
ABD HORTUM FELAKETİNDE 91 DEĞİL 24 ÖLÜ VAR!

ABD HORTUM FELAKETİNDE 91 DEĞİL 24 ÖLÜ VAR!

ABD'nin Oklahoma eyaleti meteorolojik felaketin hedefi oldu. Hortumun yerle bir ettiği olayla ilgili olarak başlangıçta 91 olarak açıklanan ölü sayısı son güncellemeyle 24 oldu.

A+A-

Eyalet merkezini ve çevresini vuran yaklaşık 800 metre çapındaki hortum saatte 320 kilometre hızla ilerlerken üzerinden geçtiği evleri yerle bir etti. Başlangıçta 91 olarak açıklanan ölü sayısı son güncellemeyle 24 oldu.

Reuters'a konuşan sağlık yetkilisi Amy Elliott, Oklahoma City’de şu ana kadar 24 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. Yaşanan kaos sırasında bazı ölümlerin iki kez rapor edilmesinden dolayı ilk açıklanan can kaybı sayısının gerçeği yansıtmadığını belirten Elliot, "İyi bir haberimiz var. Şu an için ölü sayısı 24" dedi.

101 kişinin ise enkazdan kurtarıldığı bildirilirken, Elliot, enkaz altından yeni cesetler çıkabileceği yönündeki endişesini de yineledi.

AFP'ye konuşan sağlık yetkilileri, hortumda yerle bir olan Moore kasabasında ölenlerden 20'sinin ilkokul öğrencisi olduğunu açıklamıştı. Hastanelerde 70'i çocuk 145 kişinin tedavi edildiği belirtilmişti. Hortum uyarısının yapılmış olmasına rağmen okulların tatil edilmemesi felaketin boyutunu artırmıştı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kaynak: mynet

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.