1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD, SÜRİYE’DE KİMYASAL SİLAH KULLANILDI İDDİASINI DEĞERLENDİRDİ
ABD, SÜRİYE’DE KİMYASAL SİLAH KULLANILDI İDDİASINI DEĞERLENDİRDİ

ABD, SÜRİYE’DE KİMYASAL SİLAH KULLANILDI İDDİASINI DEĞERLENDİRDİ

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasıyla ilgili, "Şunda şüphe yok ki ABD olarak kimyasal silah kullanımını olabilecek en şiddetli sözlerle kınıyoruz. Kimyasal silah kullanımını elim ve kesinlikle kabul edilemez buluyoruz"

A+A-

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ EARNEST: "ŞUNDA ŞÜPHE YOK Kİ ABD OLARAK KİMYASAL SİLAH KULLANIMINI OLABİLECEK EN ŞİDDETLİ SÖZLERLE KINIYORUZ. KİMYASAL SİLAH KULLANIMINI ELİM VE KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ BULUYORUZ"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasıyla ilgili, "Şunda şüphe yok ki ABD olarak kimyasal silah kullanımını olabilecek en şiddetli sözlerle kınıyoruz. Kimyasal silah kullanımını elim ve kesinlikle kabul edilemez buluyoruz" dedi.

Günlük basın toplantısında, Şam'da kimyasal silah kullanılmasına yönelik soruları yanıtlayan Earnest, yazılı açıklamasına benzer yanıtlar verdi.

Esed rejiminin, daha önce kimyasal silah kullanımına dair kanıtlar gösterildiğinde, ne olduğuna yönelik kredibilitesi olan soruşturma yapılmasını kendisinin de istediğini belirttiğini hatırlatan Earnest, "Şimdi buna uymasının zamanı" dedi.

Earnest, Esed rejiminin soruşturmaya yönelik sözlerinde ciddiyse o zaman şu anda zaten Suriye'de olan BM soruşturma ekibinin kimyasal silahların kullanılmış olabileceği alanlara erişimine izin vermesi gerektiğini vurguladı. Earnest, ekibin, kısıtlanmadan kurbanlara ve ilgili alanlara ulaşırken ve rejimin manipülasyonu olmadan fiziksel kanıtları toplarken, güvenliğinin sağlanmasından da Esed rejiminin sorumlu olduğunu kaydetti.

Bir soru üzerine Earnest, BM ekibinin araştırma yapmasına fırsat vermek gerektiğini ifade eden Earnest, "Şunda şüphe yok ki, ABD olarak kimyasal silah kullanımını olabilecek en şiddetli sözlerle kınıyoruz. Kimyasal silah kullanımını elim ve kesinlikle kabul edilemez buluyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin, ABD Başkanı Barack Obama'nın "kimyasal silahların kullanılması halinde bunun sonuçlarının olacağına" yönelik sözlerini hatırlatması ve bu sonuçların ne olabileceğine yönelik sorusu üzerine Earnest, "Birkaç tane var. Suriyeli muhaliflere yardımların artırılmasından, kimyasal silahları kullananların olaydan sorumlu tutulmasından bahsetmiştik" ifadesini kullandı.

Bir soru üzerine , Esed rejiminin üzerindeki baskıları hissettiğini ve Suriye ekonomisinin kötüye gittiğini ifade eden Earnest, ancak hala Esed'in iktidardan gitmesi yönündeki nihai amacı gerçekleştiremediklerini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.