1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABD'DE MISIR PROTESTOSU
ABD'DE MISIR PROTESTOSU

ABD'DE MISIR PROTESTOSU

ABD'li Mısırlılar, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştıran darbeyi ve gelecek hafta yapılacak referandumu protesto etti.

A+A-

ABD'li Mısırlılar, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştıran darbeyi ve gelecek hafta yapılacak referandumu protesto etti.

Mısır'ın Washington Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik Mısırlı grup, ellerinde "Rabia" bayrakları taşıdı. "Mermileri değil sandıkları destekleyin", "Mısır'da kadın göstericileri tutuklamayı durdurun", "Sadece Mısır'da oylarınız sayılmıyor" yazılı dövizler de taşıyan grup, "Mısır'da demokrasi istiyoruz", "Kan bulaşmış anayasa istemiyoruz" şeklinde slogan attılar.

Mısırlı Amerikalılar Demokrasi ve İnsan Hakları Derneği adlı sivil toplum kuruluşunun yöneticisi AkramElzend, AA muhabirine yaptığı açıklama, Mursi'nin Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, "Mısır'da ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanına yönelik gerçekleşen darbe sonrası binlerce Mısırlı öldürüldü. Ölümlerden sorumlu olan insanların adil, haklı ve tarafsız şekilde sorgulandıklarını görmek istiyorum" diye konuştu.

Mısır'daki anayasa referandumuna da değinen Elzend, "Bu önerilen bir anayasa değil, karanlık bir anayasa... Kanunlara aykırı olduğunu düşünüyoruz, yasal olmayan kağıt parçası" ifadesini kullandı.

Rabia Meydanı'nda darbe karşıtlarına güvenlik güçlerinin müdahale ettiği günlerde gönüllü doktor olarak çalışan Hala Abdullah ise referanduma katılınmaması gerektiğini söyledi. Abdullah, "Referanduma katılmamayı ve oy kullanmamayı ifade etmek için bugün buradayım, çünkü bu insanlara güvenmiyoruz. Bu referandum için 'hayır' desek bile bu insanlara güvenimiz yok. Öldürülenleri gözlerimle gördükten sonra onlara güvenmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Askıya alınan 2012 anayasası üzerinde, "Anayasa Hazırlık Komisyonu" tarafından yapılan düzenlemelerin ardından hazırlanan 247 maddelik yeni anayasa taslağının 14-15 Ocak 2014 tarihinde referanduma sunulacağı açıklanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.