1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'DE SİLAHLI SALDIRI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR
ABD'DE SİLAHLI SALDIRI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ABD'DE SİLAHLI SALDIRI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ABD'de silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

A+A-

ABD'deki Ohio Eyalet Üniversitesi'nin Columbus kentinde bulunan kampüsünde silahlı bir saldırganın etrafa ateş açmaya başlaması sonucunda 1 öğrenci ölürken 8 yaralının hastaneye kaldırıldığı bildirildi. İtfaiyenin yaralıları kurtarma çalışmaları sürerken polisin saldırganı öldürdüğü iddia edildi.

Üniversitenin Columbus'ta bulunan kampüsünde silah sesleri gelmesi üzerine kampüs yönetimi sesli bir anons yayınlayarak yerleşke içindeki tüm öğrenci ve yöneticilerin güvenli bir yere sığınmaları için uyarıda bulundu.
ÖĞRENCİLERE 'KAÇ, SAKLAN, KARŞI KOY' TWEETİ

Üniversitenin resmi Twitter hesabından da kampüste silahlı bir saldırganın bulunduğu belirtilirken öğrencilere "Kaç, saklan, karşı koy" şeklinde talimat verildi.

1-297.jpeg

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Yerel medya organlarından NBC4 ise takipçileriyle polis tarafından Lane Caddesi'nde kıstırılan saldırganın öldürüldüğüne dair bilgi paylaştı. Daha sonra ulusal kanallardan ABC de aynı haberi doğruladı.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 8 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Kentin itfaiye departmanı, 8 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.  Yerel haber kanalı channel1iba'nın muhabiri Amichai Stein ise bir kişinin öldüğü ve 7 kişinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştı.

2 SALDIRGAN PANİĞİ

Kampüste başka bir saldırganın da bulunuyor olabileceğine dair tweetler de atılıyor. Bölgeye çok sayıda polis ve ambulans araçları sevk edildi. FBI görevlilerinin ve SWAT ekibinin de güvenlik yetkililerine yardımcı olmak için kampüse geldikleri haber verildi. Columbus kentindeki Woodruff semtinde bulunan Watts Hall kampüsünün içindeki Koffultt Labrotuvarları önünde şüpheli bir çanta bulunduğu ve bölgede potansiyel bir ikinci saldırganın da var olabileceğine dair şüphelerin olduğu belirtildi.

Üniversitenin resmi sitesinde yapılan açıklamada ise öğrencilerin bulundukları yerde kalmaya devam etmeleri, polisten gelecek olan talimatlara uymaları ve önemli bir bilgiye sahip olmaları durumunda hemen 911 Acil Servis hattını arayarak bilgilendirme yapmaları talep edildi.

GÜVENLİK TECRİDİ KALDIRILDI, ARAMA SÜRÜYOR

Kampüsle ilgili gelen son bilgilere göre Ohio eyalet yönetimi, kampüsün güvenlik altına alındığını ve herkesin güvenli bir alana sığınmasıyla ilgili talimatın kaldırıldığı belirtildi. Ayrıca kampüsün bir kısmının boşaltıldığı ve bugünkü derslerin tamamının iptal edildiği açıklanırken polisin bölgede aramalarına devam ettiği ifade edildi. Bazı öğrenciler Twitter'dan hala kilitli sınıflarda saklanmakta olduklarına dair tweetler paylaştı

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.