1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'DE SİLAHLI SALDIRI ŞOKU
ABD'DE SİLAHLI SALDIRI ŞOKU

ABD'DE SİLAHLI SALDIRI ŞOKU

Çok sayıda ölü var.

A+A-

ABD’nin California eyaletindeki San Bernardino'da kimliği belirsiz saldırganlar, 30 bin engelliye hizmet veren bir merkeze saldırdı. En az 14 kişiyi öldüren ve 14'ten fazla kişiyi de yaralayan saldırganlar siyah bir araçla kaçtı. Çevreyi kuşatan polis, saldırganları arıyor.

ABD Başkanı Barack Obama saldırı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

San Bernardino polisi, en az 14 kişinin öldüğünü, 14'ten fazla da yaralı olduğunu açıkladı. En çok üç kişi oldukları tahmin edilen saldırganların yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Bölgeyi kordon altıına güvenlik güçleri, siyah bir araçla kaçan saldırganları arıyor.
 
Saldırganların amacını bilmediklerini söyleyen FBI sözcüsü, "Bunun bir terör saldırısı olup olmadığını bilmiyoruz" diye konuştu.
 
ÖZEL EKİPLER OLAY YERİNDE
 
Özel müdahale ekibi olay yerine geldi. San Bernardino İtfaiyesi, sağlık çalışanlarının en az 20 yaralıya müdahale ettiklerini söyledi. Görgü tanıkları saldırganların binaya girerek rasgele ateş açtıklarını söylüyor.

1-099.jpeg

650 PERSONEL ÇALIŞIYORDU
 
30 binden fazla engelliye hizmet veren binanın 650 personeli var. Polis henüz binadaki herkesin güvende olup olmadığını doğrulamadı. Bir personelin babası kızının kendisine "Dolapta saklanıyorum" diye kısa mesaj gönderdiğini, o andan beri kendisinden haber alamadığını söyledi. Sosyal hizmet binasındaki çalışanlar polisin yoğun güvenlik önlemleri altında, elleri havada binadan çıkarken görüntülendi.
 
BOMBA İMHA UZMANI GÖNDERİLDİ
 
Binada patlayıcı bulunduğu ihbarı üzerine bomba imha uzmanı bir ekip olay yerine gönderildi.
 
OBAMA BİLGİ ALDI

 
ABD Başkanı Barack Obama saldırı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.