1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'DEKİ KRİZDE FLAŞ GELİŞME!
ABD'DEKİ KRİZDE FLAŞ GELİŞME!

ABD'DEKİ KRİZDE FLAŞ GELİŞME!

ABD'deki bütçe krizinde flaş gelişme!

A+A-

ABD'de kapanan federal hükümetin tekrar açılması ve borç tavanının yükseltilmesi konusunda Kongre'nin Senato kanadında anlaşmaya varıldı.

Senato Demokrat Çoğunluk Lideri Harry Reid ve Senato Cumhuriyetçi Azınlık Lideri Mitch McConnell, federal hükümetin yeniden açılmasını ve borç tavanının yükseltilmesini sağlayacak ortak bir tasarı üzerinde mutabakata vardıklarını açıkladı.

ANLAŞAMADA NE VAR?

Anlaşmaya göre, Hazine'ye 7 Şubat 2014'e kadar borçlanma yetkisinin verilmesi ve hükümetin de 15 Ocak 2014'e kadar açık kalabilecek şekilde fonlanmasının sağlanması planlanıyor. 

Senato kanadı bu tasarının önce Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunulmasını istiyor, böylelikle sürecin daha hızlı ilerleyeceği belirtiliyor. Senato'daki uzlaşıyla ilgili kısa zamanda açıklama yapılması bekleniyor. 

MECLİSİN NASIL YANIT VERECEĞİ BELİRSİZ

Bu arada, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ve Meclis Cumhuriyetcileri de hükümetin kapanması ve 24 saatten az süresi kalan borçlanma tavanı konusunda bir sonraki adımlarının ne olacağını görüştü. 

Boehner'in sözcüsü Michael Steel de Senato'daki olası anlaşmanın Temsilciler Meclisi'nde nasıl veya ne zaman oylanabileceğine ilişkin henüz bir karar alınmadığını söyledi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.