1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ABD'DEN ERDOĞAN'A JET YALANLAMA
ABD'DEN ERDOĞAN'A JET YALANLAMA

ABD'DEN ERDOĞAN'A JET YALANLAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Occupy Wall Street'te 17 kişi öldü" sözlerini yalanladı. Büyükelçilik yaptığı açıklamada "Bu harekete istinaden hiçbir polis müdahalesi ölümle sonuçlanmamıştır. #OWS" dedi.

A+A-

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "US Occupy Wall Street hareketi ile ilgili raporlar yanlıştır. Bu harekete istinaden hiçbir polis müdahalesi ölümle sonuçlanmamıştır. #OWS" denildi.

"Wall Street'i işgal et"

ABD'de sosyal ve ekonomik eşitsizliğe tepki olarak 17 Eylül 2011'de başlayan "Wall Street'i İşgal Et" (Occupy Wall Street) hareketi kısa süre içinde New York'taki Zuccotti Parkı'ndan dünyanın dört bir yanına yayıldı. 9 Ekim 2011 itibarıyla 82 ülkeden 95 şehirde "İşgal Et" eylemleri düzenlendi. Ekim 2012'de ise Antarktika dışında işgal eylemi düzenlenmeyen kıta kalmadı. ABD'de ilk iki ay boyunca yetkililer işgalcilere toleranslı yaklaşırken sonradan sert müdahaleler başladı. İşgal, şiddet içermeyen protesto, sivil itaatsizlik, internet aktivizmi ve genel grev gibi metotlarla ilerledi.

 

Cumhuriyet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.