1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABD'DEN KIBRIS'TA 'ASKER AÇILIMI'
ABD'DEN KIBRIS'TA 'ASKER AÇILIMI'

ABD'DEN KIBRIS'TA 'ASKER AÇILIMI'

ABD'den Kıbrıs'ta 'asker açılımı'

A+A-

 

ABD’nin yeni Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty’nin, KKTC’deki Merit Lefkoşa Otel’de verdiği resepsiyona, adada Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı olarak görev yapan üst düzey askeri yetkililer de katıldı.


Sadece Milliyet’in görüntülediği resepsiyonda Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ve askeri yetkililer yer aldı. Kıbrıslı Rumların ‘işgalci’ iddiasında bulunduğu Türk askerinin ABD’nin resepsiyonunda tam kadro yer alması dikkat çekti. Milliyet’in edindiği bilgilere göre, ABD, askeri erkanları genellikle resepsiyonlara davet ediyor.

Ancak ilk kez askeri makamlar tam kadro ve üniformalı olarak resepsiyonda yer aldı. Resepsiyona katılan yabancı misyon şefleri ve askeri yetkilileri, hem Korgeneral Bozkurt hem de Tümgeneral Uzun’a yakın ilgi gösterdi.

ABD memnun oldu

Doherty, tanışma resepsiyonunda yaptığı konuşmada, “Kıbrıs’ta görev almaktan mutluluk duyduğunu” söyledi.

Ada’da görevli bir diplomat, “Türk askerinin, ABD’nin Kıbrıs’taki resepsiyonunda yer almasının çok önemli bir olay olduğuna” dikkat çekti. Aynı yetkili, “Bunun ABD’nin Türk askerine güvenin bir göstergesi olduğunu” ifade etti. ABD’nin, TSK tarafından, Kıbrıs’ta 30 askeri bölgede kayıp şahıs arama izni vermesinden de büyük mutluluk duyduğu öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin 14 Kasım’da Kıbrıs’a yapacağı ziyaret ise, Suriye krizi nedeniyle iptal edildi.

Milliyet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.