1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AB’DE KIBRISLI TÜRKLER İÇİN OLUMSUZ BİR ORTAM
AB’DE KIBRISLI TÜRKLER İÇİN OLUMSUZ BİR ORTAM

AB’DE KIBRISLI TÜRKLER İÇİN OLUMSUZ BİR ORTAM

Özdil Nami Brüksel'e gidiyor... Kıbrıslı Türklerin AB ile ilişileri bir türlü istenilen düzeye getirilemiyor....

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, üst düzey temaslarda bulunmak ve ikili görüşmeler yapmak amacıyla, bugün Brüksel’e gitti.

Nami’ye, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel ve İkinci Sekreter Yasa Yeşilada eşlik ediyor.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve beraberindeki heyet, yarın akşam saat 23:25’te İstanbul’dan kalkacak uçak ile yurda dönecek.

 

Kıbrıslı Türklerin AB ile ilişileri bir türlü istenilen düzeye getirilemiyor. Kıbrıslı Rumlar AB platformlarında birliğin Kıbrıslı Türklere yönelik yapacağı her türlü açılımı sistematik bir şekilde bloke ediyor. Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrası AB’de Kıbrıslı Türkler için olumsuz bir ortam oluştu.

Bununla birlikte KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, üst düzey temaslarda bulunmak ve ikili görüşmeler yapmak amacıyla Brüksel’e gidecek.

Brüksel temasları için 7 Temmuz’da adadan ayrılacak olan Dışişleri Bakanı Nami’ye, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel ve II. Sekreter Yasa Yeşilada eşlik edecek.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve beraberindeki heyet Brüksel temaslarını tamamlamasının ardından 8 Temmuz Salı akşamı adaya dönecek.

Tak/AB Haber

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.