1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AB’DEN DOĞAN HAKLARDAN YARARLANAMAZ DURUMDAYIZ”
“AB’DEN DOĞAN HAKLARDAN YARARLANAMAZ DURUMDAYIZ”

“AB’DEN DOĞAN HAKLARDAN YARARLANAMAZ DURUMDAYIZ”

Özkan Yorgancıoğlu, partisinin 24’üncü kurultayında yaptığı konuşmada, kurultay sonuçlarının, Kıbrıs Türk halkına hizmet etme adına sürdürülen mücadelede birlikte verilecek kavgayı engellemeyeceğine inandığını söyledi.

A+A-

YORGANCIOĞLU, KENİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN EKONOMİNİN, KENDİ KENDİNİ YÖNETMEYİ BERABERİNDE GETİRECEĞİNİ, PARTİSİNİN MİSYONUNUN BU OLDUĞUNU KAYDETTİ

CTP/BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, partisinin 24’üncü kurultayında yaptığı konuşmada, kurultay sonuçlarının, Kıbrıs Türk halkına hizmet etme adına sürdürülen mücadelede birlikte verilecek kavgayı engellemeyeceğine inandığını söyledi.

Sürekli değişen, gelişen bir devinim içinde olan dünyada bilişim sektörünün dünyayı kasaba haline getirdiğini belirten Yorgancıoğlu, bu dönüşümün beraberinde sorunlar da getirdiğini kaydetti.

Bu süreçte yoksul ve başkasına muhtaç ülkeler oluştuğunu ve çevresel sorunların da dünyayı tehdit eden konuma geldiğini belirten Yorgancıoğlu, dünyanın nimetlerinde konmak isteyenlerin yarattığı birçok sorunlar da olduğunu kaydetti.

SÖMÜRÜYE KARŞI ORTAK MÜCADELE

Özkan Yorgancıoğlu, bu sorunlara karşı çıkan insanların birlikte mücadele etmesi gerektiğini vurgulayarak karşı olanların bir araya gelebilmelerinin istenen düzeyde olmadığını belirtti. Yorgancıoğlu, sömürüye karşı, eşitlik için, din, dil ve ırk ayrımı gözetilmeden dünyanın nimetlerinde adil şekilde yararlanabilmek için mücadele edenler arasında daha iyi bir işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

“AB’DEN DOĞAN HAKLARDAN YARARLANAMAZ DURUMDAYIZ”

Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği’nden doğan haklardan yararlanmaz durumda olduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, “Bu haksızlık üzerimizde gölge olarak durmaktadır. Bütün dünya insanlarının hakkı olan eşitlik, adalet, sosyal devlet ilkelerinin hayata geçirilmesi için üzerimize düşen görevi yapmakla yükümlüyüz” diye konuştu.

Ülkedeki sorunları aşabilmek adına Kıbrıs sorununun bir an önce çözümünü sağlamak gerektiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, CTP’nin bu alanda çetin mücadeleler verdiğini kaydetti. Yorgancıoğlu, henüz istenilen çözümün elde edilemediğini belirtti.

CTP-BG’nin hükümet olduğu bu dönemde de sürece katkı yapma hedefleri olduğuna vurgu yapan Özkan Yorgancıoğlu, bu sorumluluğu omuzlarına aldıklarını, kaçma düşünceleri olmadığını kaydetti.

Yalnızca Rum tarafının yanlışları üzerinden politika üretmenin doğru olmadığını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, her aşamada alternatif politikalar üreterek masaya oturmanın ve isteksiz tarafı zorlamanın şart olduğunu kaydetti.

“ÇÖZÜM HALKLARA VE BÖLGEYE POZİTİF SONUÇLAR DOĞURACAK”

Çözümün Kıbrıslı Türkler ve Rumlar için de pozitif sonuç doğuracağını vurgulayan Yorgancıoğlu, bölge barışı için de pozitif sonuç doğuracağına işaret etti.

Adanın ikiye bölünemeyecek kadar küçük, üzerinde yaşayan herkesi kucaklayacak kadar büyük bir alan olduğunu belirten Yorgancıoğlu, bu sonucu elde etmek zorunda olunduğunu ifade etti.

Ülkenin zor koşullardan geçtiğini, ekonomik anlamdaki zorlukların herkes tarafından bilindiğini belirten Yorgancıoğlu, kendi kendine yeter bir ekonomi için çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydetti. Yorgancıoğlu, “Kendi ayakları üzerinde duran ekonomiyi yaratma sorumluluğumuz var. Eğer ekonomide kendi kendine yeter duruma gelirsek, kendi kendini yönetmede de başarılı olabileceğiz” dedi.  CTP’nin misyonundan birinin de bu olduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, bunun tüm kesimleri kucaklayarak yapılacağını, böyle bir sorumlulukları olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, sözlerini kurultayın iyi geçmesi dileğiyle sonlandırdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.