1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABD'Lİ GEZGİNİN KKTC'DEKİ İLGİNÇ TUTUKLANMA DURUMU
ABD'Lİ GEZGİNİN KKTC'DEKİ İLGİNÇ TUTUKLANMA DURUMU

ABD'Lİ GEZGİNİN KKTC'DEKİ İLGİNÇ TUTUKLANMA DURUMU

Kanolu gezgin

A+A-

İspanya'dan İsrail'e Kanoyla Gidiyor

İspanya'dan kanoyla denize açılarak İsrail'e gitmeyi hedefleyen 30 yaşındaki Dov Neimand, Antalya'nın Finike ilçesindeki Setur Marina'da konakladı. Haziran ayı içerisinde Antalya'da yaptığı açıklama ile bir sonraki durak yerinin Kıbrıs olduğunu belirtmişti.

SPONSOR ARIYOR

Dov Neimand, şu ana kadar yaklaşık 14 bin deniz mili yol aldığını, 2 hafta sonra Türkiye'deki en uygun noktadan Kıbrıs'a geçeceğini, bir süre dinlendikten sonra hedefinin İsrail olduğunu belirtti. İsrail'e ulaştıktan sonra ne yapacağına karar vereceğini kaydeden Neimand, "Eğer sponsor bulabilirsem yeni hedeflere yol alabilirim. Ancak sponsor olmazsa durmak zorundayım" dedi.

İspanya'dan kanoyla denize açılarak İsrail'e gitmeyi hedefleyen 30 yaşındaki Dov Neimand, Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Setur Marina'da konakladı. Yolculuğuna 2010 yılında başlayan Neimand, şu ana kadar 14 bin deniz mili yol aldı.

Finike Setur Marina Müdürü Ziya Dal tarafından ağırlanan ABD'li Neimand, kayığın en büyük tutkusu olduğunu, cesaretini ölçmek, yeni insanlar tanımak, dünyayı kayıkla gezmek ve keşfetmek için böyle bir maceraya atıldığını söyledi. Neimand, seyahatiyle ilgili kitap yazdığını, kitap satışı ve sponsorlardan destek sağladığı sürece kayıkla seyrini devam ettireceğini belirtti.

KKTC, ilginç bir gezginin uğrak yeri oldu. Kano ile KKTC’ye gelen ABD’li Dov Neimand, “Yasa dışı yollardan geldiği” gerekçesiyle bir gece de tutuklu kaldı.

İspanya’dan kanoyla denize açılarak İsrail’e gitmeyi hedefleyen 30 yaşındaki Dov Neimand’ın son durağı Kuzey Kıbrıs oldu. Yolculuğuna 2010 yılında başlayan Neimand, şu ana kadar 14 bin deniz milinden fazla yol aldı. On üç saat Türkiye-Kıbrıs kano yolculuğunun ardından Pazartesi günü Kormacit’e çıktığını belirten Neimand, adaya kaçak girdiği gerekçesiyle tutuklandı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.