1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'NİN AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMESİNİ CIA PARALARI ENGELLİYOR!
ABD'NİN AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMESİNİ CIA PARALARI ENGELLİYOR!

ABD'NİN AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMESİNİ CIA PARALARI ENGELLİYOR!

CIA'in on yıldan uzun süredir Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'ye gönderdiği miyonlarca dolar ülkedeki 'en büyük yolsuzluk'... Torbalarla, valizlerle yollanan paralar ABD'nin çekilme planlarını zorluyor.

A+A-

New York Times gazetesinin haberine göre, 10 yıldan fazla süredir Amerika’nın CIA birimi Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai’ye milyonlarca dolar para transferi yapıyor.

Afganistan cumhurbaşkanının önceden yakın çevresinde bulunan kişilere dayandırılarak, “10 yılı aşkın süredir her ay CIA tarafından plastik torba, sırt çantası veya valizlere paketlenmiş halde Amerikan dolar desteleri Afganistan cumhurbaşkanının ofisine geliyor. Sonuç olarak Hamid Karzai’ye onlarca milyon dolar nakit para geldi” ifadeleri aktarıldı.

2002-2005 yılları arasında Karzai’nin idari birim başkanlığını yapmış olan Halil Roman gazeteye yaptığı açıklamada ise, “Biz onu hayalet para olarak adlandırıyorduk. Onun gelişi her zaman gizli bir şekilde oldu” dedi.
Gazete CIA biriminin bu şekilde Afganistan cumhurbaşkanı ve onun çevresinin konum ve tutumunu satın aldığı, aynı zamanda bu paralar sayesinde cephedeki komutanlarla da anlaşma imkanı bulunduğuna dikkat çekti. Gazetenin ifadelerine göre, bu paralar Washington’un Afganistan’dan çıkış stratejisine zarar veriyor çünkü ülkedeki en büyük yolsuzluğun nedeni Amerika!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.