1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'NİN FRANSA'DAN ÖZÜR DİLEMESİ TALEBİ
ABD'NİN FRANSA'DAN ÖZÜR DİLEMESİ TALEBİ

ABD'NİN FRANSA'DAN ÖZÜR DİLEMESİ TALEBİ

Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Claude Bartolone, ABD'nin Fransa Cumhurbaşkanlarını dinlemesine ilişkin...

A+A-

 

Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Claude Bartolone, ABD'nin Fransa Cumhurbaşkanlarını dinlemesine ilişkin ABD Başkanı Barack Obama'nın Fransa Meclisi'nde konuşma yapmasını ve ABD'nin Fransa'dan özür dilemesini istedi.

BFM televizyon kanalına konuşan Bartolone, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Fransız Cumhurbaşkanlarının telefonlarını dinlemesi konusundaki soru üzerine, "Amerikalılar bu durumun tüm ülkelerde meydana getirdiği öfkeyi iyi değerlendirmeli. Umarım çok hızlı bir şekilde hatalarını anlarlar ve özür dilerler" dedi.

Obama ve ABD Kongresi'nin müttefikleriyle ilişkilerini yeniden tanımlaması gerektiğini vurgulayan Bartolone, "Başkan Obama'yı milletvekilleri önünde konuşmaya davet ediyorum. İki dost arasında böyle bir sıkıntı varken, ABD Başkanı söz alarak ilişkilerimizde oluşan yeni şartları anlatacaktır" diye konuştu.

Kendisinin daha önce Obama'yı Ulusal Meclis'te konuşmak için davet ettiğini hatırlatan Bartolone, "Yine davet ediyorum" dedi.

Bartolone, eğer iki ülke arasında yeni bir başlangıç olmazsa AB Konseyi'nin, ABD ile AB arasında müzakereleri sürdürülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması'nı imzalayamayacağını söyledi.

Wikileaks internet sitesi tarafından ele geçirilen ve önceki gün kamuoyuna duyurulan, "Elysee Casusluğu" isimli raporda, NSA'nın 2006-2012 yılları arasında Fransa Cumhurbaşkanları Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy ve François Hollande'ı dinlediği ortaya çıkmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.