1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABD’NİN KIBRIS SORUNUNA GÖSTERDİĞİ YOĞUN İLGİ
ABD’NİN KIBRIS SORUNUNA GÖSTERDİĞİ YOĞUN İLGİ

ABD’NİN KIBRIS SORUNUNA GÖSTERDİĞİ YOĞUN İLGİ

Kıbrıs sorunu

A+A-

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, yetkililerini, Türk mevkidaşlarıyla olan temaslarında Kıbrıs sorununu gündeme getirmeye teşvik ettiği öne sürüldü.

Fileleftheros gazetesine göre ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs sorunuyla ilgili konularında sorumlu yetkilisi Amanda Sloat sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos liderliğindeki heyetle yaptığı görüşmede bakanlığın, yetkililerini, Türkler mevkidaşlarıyla olan temaslarında Kıbrıs sorununu gündeme getirmeye teşvik ettiği söyledi.

ABD’nin Kıbrıs sorununun çözümüne gösterdiği yoğun ilgili teyit eden Sloat, stratejik ve bölgesel nedenlerden dolayı Kıbrıs sorununun şimdi çözülmesi gerektiğinden söz etti.

ABD’de herkesin Maraş’ın Güven Yaratıcı Önlem olarak önemi ve uzmanların Maraş’a girmesi konusunda görüş birliğine sahip olduğunu söyleyen Sloat, prosedüre ivme kazandıracak bir Güven Yaratıcı Önlemler paketi konusunda anlaşmaya varılması için çaba gösterilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Sloat, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının Türkiye’nin de çıkarına olduğuna işaret etti.

Habere göre Beyaz Saray yetkililerinden Christina Bobrow da heyetle yaptığı görüşmede ABD’nin Türkiye’ye müzakerelerde daha yapıcı bir tutum sergilemesi için baskı uygulamasına yönelik Galanos’un teşviklerini dikkate aldığını belirtti.

Gazete Galanos’un ABD Kongresi üyeleri ve Yahudi lobisiyle de görüştüğünü kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.