1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABİSİ AYNI SUÇTAN HAPİSTE!
ABİSİ AYNI SUÇTAN HAPİSTE!

ABİSİ AYNI SUÇTAN HAPİSTE!

Gece geç vakitte düzenlenen operasyonda evden çıkmak üzereyken yakalandı!

A+A-

 

Narkotik ekipleri, Gazimağusa’da önceki gün gece yarısı gerçekleştirdiği operasyonda yaklaşık yarım kiloyu aşkın eroin türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Aldıkları bir ihbarı değerlendiren ekipler titizlikle yürüttükleri operasyon sonucunda 2014 yılı Kasım ayından itibaren ülkede turist olarak bulunan Hakkarili Barvın Yaşar’ı tutukladı.

Gece geç vakitte düzenlenen operasyonda evden çıkmak üzereyken yakalanan Yaşar’ın ceplerinden koli bandı ile sarılı foil kağıt içerisinde saklanan 505 gram Eroin çıktı. Zanlı Barvın Yaşar’ın, 1 yıl önce tatile gittiği memleketinden ülkeye 1 kilo Eroin ithal edip 9 yıl hapis cezası alan üniversite öğrencisi Hakan Yaşar’ın kardeşi olduğu anlaşıldı.

Dün öğle saatlerinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlının 1 gün tutuklu kalmasına karar verildi.

Suçunu itiraf etti

Nadire Bahadi'nin derlediği bilgilere göre; olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Özgür Biçenleroğlu, 8 Ocak 2015 tarihinde zanlı Barvın Yaşar’ın evinde uyuşturucu olduğu bilgisini aldıklarını ifade ederek gece yarısı bir operasyon düzenlendiğini ve zanlı Yaşar’ın evden çıkmak üzereyken alıkonulduğunu açıkladı. Yaşar’ın üzerinde arama yapıldığını belirten Biçenleroğlu, sağ cebinde kahverengi koli bandı ile sarılı ve siyah çorap içerisinde gizlenen 500 gram Eroin’in, sol cebinde de foil kağıda sarılı yaklaşık 5 gram ağırlığındaki Eroin’in bulunduğunu bildirdi. Zanlının evinde yapılan aramada ise uyuşturucu ambalajında kullanılan koli bandı, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan bıçak ve foil kağıt bulunduğunu belirten polis, uyuşturucu madde ve bulunan tüm eşyalara el konulduğunu anlattı.

Zanlı Barvın Yaşar’ın poliste ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten polis memuru Özgür Biçenleroğlu, zanlının yarım kilo ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi birinin aracılığı ile ülkeye getirdiğini itiraf ettiğini kaydetti. Polis başlatılan soruşturma nedeni ile zanlı Barvın Yaşar’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

1 yıl önce de abisi yakalandı

Zanlı Barvın Yaşar’ın geçtiğimiz yıl 1 kilo Eroin ile yakalanan Hakan Yaşar’ın kardeşi olduğu öğrenildi. Zanlının abisi DAÜ öğrencisi Hakan Yaşar da 2014 yılı Ocak içerisinde 1 kilo Eroin türü uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçu ile ilgili yakalanarak Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 2014 yılı Mayıs ayında yargı süreci sona eren abi Hakan Yaşar 9 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Barvın Yaşar’ın ise 2014 yılının Kasım ayından beri ülkede turist olarak bulunduğu öğrenildi.

Bugün yeniden mahkemede

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Bavır Yaşar’ın 1 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Zanlı Yaşar bu gün yeniden yargıç karşısına çıkacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.