1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AB’NİN İNTERNET SİTESİNDE KKTC HAKKINDA BİLGİLER VE KKTC BAYRAĞI
AB’NİN İNTERNET SİTESİNDE KKTC HAKKINDA BİLGİLER VE KKTC BAYRAĞI

AB’NİN İNTERNET SİTESİNDE KKTC HAKKINDA BİLGİLER VE KKTC BAYRAĞI

AB’ye bağlı bir internet sitesinde, “Kıbrıs Cumhuriyeti” yanında KKTC hakkında bilgiler ve bayrağının yer alması Rumlarda rahatsızlık uyandırırken, bu yolla KKTC’nin AB tarafından tanındığı yorumunda bulunuldu.

A+A-

Fileleftheros gazetesi “112 Numarasıyla Sahte Devletin AB Tarafından Tanınması... İşgal Rejimiyle İletişim Bilgileri ve Bayrak Görünüyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, AB’nin tekrar tekrar dile getirdiği tezinin “AB’nin tek tanıdığı devlet Kıbrıs Cumhuriyeti’dir” şekilde olduğunu ancak, AB şemsiyesi altında faaliyet gösteren servislerin faaliyetlerinin, bunun tam aksini gösterdiğini ileri sürdü.

Tüm Avrupa’yla ilgili acil durum numarasının belirtildiği ve ilgili bilgilerin verildiği AB’ye bağlı internet sitesinde (www.sos112.info), biri “Kıbrıs Cumhuriyeti”, diğeri de KKTC olmak üzere iki bayrağın yer aldığını kaydeden gazete, bahse konu sitede, Güney Kıbrıs’takilerin yanı sıra, KKTC’deki acil durum (ambulans, itfaiye, polis) iletişim numaralarının ve KKTC telefon kodunun da aktarıldığına dikkat çekti.

Gazete ülkeler, kurumlar ya da örgütlerin, dolaylı yollardan KKTC’yi tanımalarının ilk kez olmadığını da savundu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.