1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AÇ KALMAMAK İÇİN SUÇ İŞLİYORMUŞ!
AÇ KALMAMAK İÇİN SUÇ İŞLİYORMUŞ!

AÇ KALMAMAK İÇİN SUÇ İŞLİYORMUŞ!

Aç kalmamak için suç işliyormuş!

A+A-

Girne Kaza Tapu Dairesi’nin 3 Eylül tarihinde kundaklanmasıyla ilgili zanlı olarak gözaltına alınan 16 yaşındaki M.A hakkında başlatılan polis soruşturması tamamlandı. Teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarılan M.A yargılanacağı güne kadar 2 ay süreyle cezaevine gönderildi.

Abbas ELMAS

Girne Kaza Tapu Dairesi’nin kundaklanması ve son üç ay içinde meydana gelen kundaklama, dükkan açma ve sirkat olaylarıyla bağlantısı olduğu iddia edilen 16 yaşındaki M.Ateminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Serhat Özün, 16 yaşındaki zanlı M.A’nın 3 Eylül tarihinde Girne’de meydana gelen kasti hasar, 2 Eylül’de meydana gelen sirkat, 31 Nisan tarihinde meydana gelen kasti hasar suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını kaydeden polis memuru, zanlının TC ve KKTC vatandaşı olduğunu, kalacak yeri olmadığını, zanlının daha önce de benzer suçlardan cezaevinde yattığını ve benzer suçlardan askıda davaları bulunduğunu belirterek, zanlının davaları görüşülünceye kadar uygun görülecek teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin’in “Neden yapıyorsun?” sorusuna cevap veren M.A “Yapmaya mecburum. Sokaklarda kalıyorum ve aç kalmamak için yapıyorum. Annem babam ayrı. Annem Türkiye’de babam Kıbrıs’ta. Babam benimle ilgilenmiyor” şeklinde konuştu. Ulutekin’in “ “Serbest kalırsan ne yapacaksın?” sorusuna cevap veren zanlı M.A, “Yine ayni şekilde yaşamaya devam edeceğim” dedi.

Mahkemede hazır bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi görevlileri ise zanlıya her türlü imkanı sunduklarını ancak zanlının bir türlü uslu biri olmadığını aktardılar. Zanlıyı dedesinin evine yerleştirdiklerine de dikkat çeken görevliler, zanlının oradan da kaçarak suç işlemeye devam ettiğini mahkemeye aktardı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, “Sosyal hizmetler seni kontrol edemiyor. Dedenin yanında durmuyorsun. Seni bir şekilde kontrol altında tutmanız gerekiyor. Çocuk yaşta seni cezaevine yolladığıma üzülüyorum ama, seni cezalandırmamakla toplum çıkarlarını korumak dengeyi kuramıyorum şu anda” dedi ve zanlının 2 ayı aşmayacak bir süre ile Merkezi Cezaevi’nde 2 hükümsüz tutuklu olarak kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.