1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACELE DOKTOR ARANIYOR!
ACELE DOKTOR ARANIYOR!

ACELE DOKTOR ARANIYOR!

“Hastalar perişan oldu”

A+A-

Arifoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan tüzüğün henüz tam anlamıyla uygulamaya girmediğini belirterek, “Bakanlık tüzüğün uygulanması noktasında hızlı davranmadığı için hekimler saat 14,00’dan ertesi gün sabah 8’e kadar atıl vaziyete kalıyor” şeklinde konuştu.

 

Hastaların perişan olduğunu söyleyen Arifoğlu, “Hastalarımız hekimlerine ulaşamamakta ve mağduriyetler yaşanmaktadır. Bunun yanında İstifalar halen daha gündeme gelmekte, İstifa edeceğini söyleyen doktorlar da mevcut” diye konuştu.

 

Sağlık Bakanı Sucuoğlu ise, kendilerine mahkeme kararını hiçe sayan ve 2’inci iş yapmaya devam eden doktorların olduğu ile ilgili henüz bir ihbarın yapılmadığını belirterek, “Bana gelen duyum bazı canlı yayınlarda Mahkeme kararının uygulanmadığı yönünde açıklamalar yapılıyormuş. Kaldı ki konu ile ilgili bize dosyaları verdikleri andan itibaren işlemleri başlattık” dedi.

 

Eniz ORAKCIOĞLU

Sağlıkta sorunlar devam ediyor. Mahkemenin 1 Ağustos’ta uygulamaya giren 2’inci iş yasağının ardından, hazırlanan tüzük henüz tam anlamı ile uygulamaya giremedi. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Kenan Arifoğlu Yeni Bakış’a konuşarak, hastaların doktorlarına ulaşamadığı için perişan olduklarını dile getirerek, hekimleri saat 14,00’dan sonra ertesi gün saat 08,00’e kadar atıl vaziyette bırakma lüksünün olmadığını söyledi yoktur. Diğer yandan Yeni Bakış’a konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise ikinci iş yasağına uymayan doktorlarla ilgili ihbarları değerlendireceklerini, ama henüz böyle bir ihbarın olmadığını söyledi.

 

“Tüzük işler bir vaziyete getirilemedi”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Kenan Arifoğlu, tüzüğün henüz yüzde yüz işler bir vaziyete getirilmediğini belirterek, “Bakanlık bu konuda hızlı davranmıyor. Neticede hastanede altyapılar oluşturulamadığından dolayı hekimler saat 14,00’dan ertesi gün sabah 08.00’e kadar atıl vaziyete kalıyor. Hastalar hekimlerine ulaşamıyor, hekimlerde nöbetçi olmadıkları için hastaları ile ilgilenemiyorlar. Bu sıkıntıların biran önce aşılması şarttır. Örneğin hastanede 1 ortopedi odası, 11 tane ortopedist vardır. Bu hekimlere muayene odası, hemşire ve arşiv sağlamak gibi altyapıların da yapılması önemlidir” dedi.

 

“Hızlı olunmalı”

Tüzüğün geçtiğini ve başvurular kabul edildiğini belirten Arifoğlu, “Tüzükle ilgili bazı değişiklikler önerildi ve o konular üzerinde de çalışılıyor. Ama daha hızlı olunmalı ve biran önce uygulamaya başlanmalıdır. Bugün yasağın uygulamaya girmesi üzerinden neredeyse 2 hafta geçiyor ama halen tüzüğü uygulayamadık” şeklinde konuştu.

 

“Hastalar perişan oldu”

Hastaların perişan olduğunu söyleyen Arifoğlu, “Hastalarımız hekimlerine ulaşamamakta ve mağduriyetler yaşanmaktadır. Bunun yanında İstifalar halen daha gündeme gelmekte, İstifa edeceğini söyleyen doktorlar da mevcut” diye konuştu.

 

“Hekimleri atıl bırakıyoruz”

Arifoğlu, sözlerine şu şekilde son verdi; “Dünyaya kıyasla insan başına düşen hekim sayımız düşüktür. Buna rağmen yüzde 50 hekimi saat 14,00’dan sonra ertesi gün saat 08,00’e kadar atıl vaziyette bırakma lüksümüz yoktur. Bunun yanında kamu hekimlerini rahatlatma açısından tüzüğü uygulama noktasında Sağlık Bakanlığının daha hızlı hareket etmesini gerektiğini düşünmekteyim.”

 

Sucuoğlu, “Başvurular alınıyor”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tüzüğün uygulamada olduğunu söyleyerek, “Doktorlar hastane başhekimlerine müracaata bulunuyor, oradan bu başvurular bize gelecek, tüzük doğrultusunda doktorların öğleden sonra çalışmamaları bizimle ilgili değil, kendilerinin kararıdır. Bu yüzden de şu anda uygulanan normal mesaidir, yani sabah 08,00 saatleri ile saat 14,00 saatleri arasında doktorlar görev yapmaktadır” dedi.

 

“2 denetimci görevlendirdik”

Sucuoğlu; sözlerine şu şekilde devam etti; “Serbest Çalışan Hekimler Birliği 1 Ağustos’tan önce bize hazırladıkları bir dosyayı sundu, biz o dosyayı yürürlüğe koyduk ve soruşturma başlattık. Kaldı ki Temmuz ayı içerisinde hastanelerin tümüne bilgilendirme yazısı yollayıp 1 Ağustos itibari ile yürürlüğe gireceğini söyledik. 2 Ağustos’ta Serbest Çalışan Hekimler Birliği elinde dosya ile bakanlığa gelerek şikâyetlerini belirtti. Bizde bu şikâyetleri alarak 2 kişiyi denetleme için görevlendirdik.”

 

“İhbar gelirse değerlendiririz”

Kendilerine mahkeme kararını hiçe sayan ve 2’inci iş yapmaya devam eden doktorların olduğu ile ilgili henüz bir ihbarın yapılmadığının altını çizen Sucuoğlu, “Bana gelen duyum bazı canlı yayınlarda mahkeme kararının uygulanmadığı yönünde açıklamalar yapılıyormuş. Tekrar söylüyorum biz konu ile ilgili bize dosyaları verdikleri andan itibaren işlemleri başlattık. Ama şu anda bize gelen duyumlar tabelaların indirildiği ve mesai saatlerinden sonra herhangi bir çalışmanın olmadığı yönündedir. Herhangi bir ihbar gelirse de önceden gelen ihbarlar gibi değerlendiririz” diye konuştu.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.