1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ACI GERÇEK!
ACI GERÇEK!

ACI GERÇEK!

Bu ormanın etrafında birçok terk edilmiş araba var! Gerçek ise çok acı...

A+A-
Ormanlar pek çok insan için yürüyüş, koşu ya da piknik yapmak gibi daha rahatlatıcı aktiviteler için tercih edilse de, Japonya'da durum başka. Fuji Dağı'nın eteğindeki Aokigahara Ormanı, Japonya'nın en sık ziyaret edilen intihar etme alanı.

Yanlış okumadınız. Kültürlerinde birbirinden çarpıcı detaylar barındıran Japon halkının intihar etmek için en çok tercih ettiği yer bir orman. Senede 50 ile 100 arasında değişen sayıda intihara tanık olan Aokigahara Ormanı’nı, Japon mitolojisinde kötü ruhlara ev sahipliği yapmasıyla anılıyor. Orman bugün Japonlar arasında, “Jukai” olarak biliniyor; anlamı da “ağaç denizi”.

201506021340_aokigahara.jpg

Ormanda bulunan ağaçların sayısı ve türleri ortamı bir tür fanusa çeviriyor. Öyle ki içindeyken dışardaki sesleri duymak pek mümkün olmadığı gibi, kendi sesinizi dışarıya duyurmak da neredeyse imkânsız.

Orman intihar etmek isteyen insanlar arasında popüler bir tercih haline gelince Japon hükümeti duruma el atmış elbet. Ormanın girişinde, “Hayatınız size aileniz tarafından verilmiş kıymetli bir hediyedir.” Ve “Lütfen intihar etmeye karar vermeden önce bu numaraları arayın.” Yazılı tabelalar var.

201506021340_your-life-is-precious.jpg

Her ne kadar geçmişten gelen mistik havası bilinse de, intihar edeceklerin o son yürüyüşü bu ormanın içine yapmalarında Seicho Matsumoto’nun Kuroi Jukai isimli romanında geçenlerin ormanı tekrar popüler hale getirdiğine inanılıyor.

Ormanda intihar notlarına rastlamak da oldukça yaygın. Örneğin ağaca çivilenmiş bu notta kişi, "Buraya geldim çünkü hayatımda hiç iyi bir şey olmadı." diye yazmış.

201506021345_intihar-notu.jpg

Orman görevlileri Aokigahara’ya gelen üç tip ziyaretçiyi hemen tanıyabildiklerini söylüyorlar. İlk grupta ormanın kötü ününü bilip neye benzediğini görmek isteyenler var. İkinci grup Fuji Dağı’nı her yönden görmek isteyen yürüyüşçülerden oluşuyor. Üçüncü grupta ise ormandan çıkmak gibi bir planı olmayanlar var.

Konuyla ilgili çekilen bir belgeselde ormanın girişinden başlayıp patikalar boyunca uzanan renkli ipler dikkat çekiyor. Görevliler bu iplerin ormana girerken intihar etmek istediklerinden emin olmayanlara ait olduğunu söylüyor. O kişilerin ormanda çıkıp çıkmadıklarını ise maalesef kimse öğrenemiyor.

Bu arada, Aokigahara Ormanı'nı konu alan yapımlar yalnızca belgeseller değil. Gus Van Sant'ın yönettiği The Sea of Trees geçtiğimiz ay Cannes Film Festivali'nde gösterildi. Başrollerini Matthew McConaughey ve Naomi Watts paylaştığı filmin Türkiye'de ne zaman gösterime gireceği henüz belli değil.

Ormanın girişinde ise pek çok terkedilmiş araca rastlamak mümkün. Bu araçların sahipleri de ormana intihar etmek için girip bir daha geri dönmeyenler.

201506021340_orman-araba.jpg

Son yıllarda Aokigahara’daki intiharların sayısı Japon hükümetinin kararı doğrultusunda medya ile paylaşılmıyor. Bunun sebebi ise ormanın konudaki ününün önüne geçmek ve insanları bir nebze de olsa fikirlerinden vazgeçirebilmek.

Radikal

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.