1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACI ÜSTÜNE ACI
ACI ÜSTÜNE ACI

ACI ÜSTÜNE ACI

Misafir olarak gittiği yerden dönemedi

A+A-

Değirmenlik dağ yolunda yaşanan feci kazada yaşamını yitiren üç kişiden ikisi önceki gün toprağa verilirken, İlayda Yeliz Öztürk ise tabutu üzerine serilen beyaz gelinlikle dün son yolculuğuna uğurlandı

Suna ERDEN

Girne-Değirmenlik dağ yolunda geçtiğimiz gün meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren üç kişiden biri olan 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk, tabutu üzerine serilen beyaz gelinlikle dün son yolculuğuna uğurlandı. Lefkoşa İsmail Safa Camisinde düzenlenen dini törenin ardından İlayda, öğlen ezanına müteakip Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yoğun katılımın olduğu cenazede gözyaşları sel olup akarken, acılı ailesinin feryatları yürek dağladı.

İNSAN SELİ

Başbakanlık, Girne dağ yolunda hayatını kaybeden İlayda Yeliz Öztürk’ün cenaze töreni için 2 otobüs ve 6 minibüs sağladı. Ülkenin her yerinden onlarca kişi İlayda’yı son yolculuğuna uğurlamak üzere Lefkoşa İsmail Safa camisine gelirken, aile yakınları, okul arkadaşların yanı sıra İlayda’yı tanımayanlar da cenazede hazır bulundu.

“SENİN HAYALLERİN VARDI KIZIM…”

İsyan, acı ve öfkenin hakim olduğu cenaze töreninde İlayda’nın annesinin feryatları yürek dağladı. Acılı anne, “Senin hayallerin vardı kızım. Ben seni 15 yıl kucağımda uyuttum. Ben şimdi sensiz nasıl uyurum, nasıl yaşarım” sözleriyle gözyaşı dökerken, kazaya neden olan tır sürücüsünü kastederek, “Yaktın canımı adam. Evimin gülünü soldurdun” şekline isyan etti. Öğlen ezanının ardından kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilen İlayda’nın kabrine tabutuna serilen gelinlik konuldu.

MİSAFİR OLARAK GİTTİĞİ YERDEN DÖNEMEDİ

Girne-Değirmenlik dağ yolunda 30 Kasım tarihinde öğrenci taşıyan minibüs ile Tır aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 57 yaşındaki minibüs şoförü Denktaş Mutluel, lise öğrencileri 16 yaşındaki Sude Demirkıran ve 17 yaşındaki Yeliz İlayda Öztürk yaşamını yitirmiş, kazada ikisi ağır olmak üzere 6’sı öğrenci 7 kişi yaralanmıştı. Yaşamını yitiren Sude Demirkıran Bayraktar Türk Maarif Koleji’nde, Yeliz İlayda Öztürk ise Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde eğitim görüyordu. Lefkoşa’da yaşayan İlayda Yeliz Öztürk, Karaağaç’ta yaşayan okul arkadaşı Havva Kaymakamtorunları’na misafir olarak gitmişti. Sabah okula gelmek için Lefkoşa-Karaağaç arasında sefer yapan minibüse binen öğrencileri ecel dağ yolunda yakalamıştı.

1-20161202124015.jpg

2-678.jpg

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.