1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AÇIK VE ŞEFFAF OLACAĞIZ”
“AÇIK VE ŞEFFAF OLACAĞIZ”

“AÇIK VE ŞEFFAF OLACAĞIZ”

“AÇIK VE ŞEFFAF OLACAĞIZ”

A+A-

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret etti. 

Partisinden verilen bilgiye göre, ziyaret sırasında konuşma yapan Siber, yaşamın her alanında kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünya özleminde olduğunu vurgulayarak, üst yönetim kadrolarında da kadınların görünür olacağını ve bunu desteklemek için ekip kuracağını söyledi.

Siber, Cumhurbaşkanlığı makamının artık iş yapan bir makam haline geleceğini vurguladı. Hayata geçireceği projelerden bahseden Siber, toplumun ihtiyaç duyduğu birçok konuda çalışma gruplarının kurulacağını ve en önemlisinin Kadın Çalışma Grubu olacağını belirtti.

“DEMOKRATİK KATILIMCILIK ANLAYIŞI HAKİM OLACAK”

Cumhurbaşkanlığı makamının yıllardır sadece müzakereci olarak bilindiğini kaydeden Siber, halkın artık bu makamda da iş yapıldığını görmek istediğini belirtti. Bunun için ‘Bu bir ilk’ sloganıyla yola çıktıklarına değinen Siber, anayasanın kendilerine verdiği yetki çerçevesinde hem müzakere masasında toplum lideri sıfatıyla çalışacaklarını, hem de içe yönelik projeler üreten bir cumhurbaşkanlığı yaratacaklarını vurguladı.

Masada aktif, dinamik, dış dünyayla iletişim kuran ve sesini duyuran bir politikaya ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Siber, “Müzakere masasında her görüşten bilgi ve deneyimi olan insanlarımızın yer alacağı ve üreteceği fikirlerle desteklenen bir masa oluşturulacak” dedi.

“AÇIK VE ŞEFFAF OLACAĞIZ”

Başbakanlık görevi yürüttüğü dönemde halkın kendilerine güven duyduğunu ifade eden Siber, bunun nedeninin açık ve şeffaf davranmaları olduğunu söyledi. Siber, seçilmesi halinde yine aynı yolu izleyeceklerini ekledi. Hayatın her alanında uzlaşı kültürünün çok önemli olduğuna vurgu yapan Siber, müzakere masasını da bu anlayışla kuracaklarını belirtti. Uzlaşı kültürüne sahip olduğunu ve bu sayede birçok işin başarılabileceğine inandığını söyleyen Siber, bunun ne kadar etkili olduğunu gerek başbakanlık gerekse meclis başkanlığında deneyimlediğini aktardı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.