1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AÇIKLAMALARI ‘YANILTICI’ VE ‘EKSİK’”
“AÇIKLAMALARI ‘YANILTICI’ VE ‘EKSİK’”

“AÇIKLAMALARI ‘YANILTICI’ VE ‘EKSİK’”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun sendikanın sürdürdüğü eylemlerle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun sendikanın sürdürdüğü eylemlerle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Arabacıoğlu’nun, “Göç Yasası” diye nitelendirdikleri yasanın yarattığı "mağduriyeti", öğretmenlik mesleğinin kıdemiyle ortaya çıkan düzenlemeye endekslediğini ve öğretmenleri tembellikle suçladığını ileri süren Elcil, bu açıklamaların bir Eğitim Bakanına yakışmadığını söyledi.

Şener Elcil, “Sayın Bakan son olarak ortaya koyduğu söylemlerle alışılagelmiş politikacılara benzemeye başladı, ağız değiştirdi ve eski bir siyasi hastalık olan ‘muhalefetteyken söylediklerini unutma sendromuna yakalandı” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Arabacıoğlu’nun tüm öğretmenleri tembellikle suçladığı talihsiz açıklamayı şiddetle protesto eder, ‘Göç Yasası’nın değişeceği güne kadar grev dahil her türlü demokratik mücadelemizin süreceğini kamuoyuna duyururuz” dedi.

“AÇIKLAMALARI ‘YANILTICI’ VE ‘EKSİK’”

Arabacıoğlu’nun ‘Öğretmenler Yasası’ndan kaynaklanan ekonomik, özlük ve sosyal haklarla ilgili yaptığı açıklamaların “yanıltıcı” ve “eksik” olduğunu da iddia eden Şenel Elcil açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gençlerimizin bu ülkede tutunmasını engelleyen, sosyal, ekonomik ve demokratik eşitsizlik yaratan, devletin toplumsal sorumluluklarının ve verdiği kamusal hizmetlerin niteliğinin daha da düşmesini getiren ‘Göç Yasası’na karşı başlattığımız eylemler devam ederken, Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun haklı eylemlerimizle ilgili yaptığı açıklamalar düşündürücüdür.

Arabacıoğlu ile konuyla ilgili yaptığımız toplantılarda bu yasanın yanlışlığını kabul edip değişmesi gerektiğini vurgulamış, ayrıca bu yanlışlığa muhalefette iken ‘Hayır’ dediğini ifade etmişti.”

YASAYI YENİDEN OKUSUN

Arabacıoğlu’na “Öğretmenler Yasası”nı yeniden okumasını "tavsiye eden" Elcil, şöyle dedi:

“Hatırlatırız ki, imza sahteleyenleri, görevi başına gitmeyenleri, görevini suiistimal edenleri Eroğlu’nun tavsiyeleri doğrultusunda koruyan yine kendisidir.

Hademe ihtiyacı olmayan okullara hademe altında istihdamlar yapıp, bu istihdamları partisel tasarruf adı altında bakanlıkta sekreter olarak kullanılmasının sorumlusu yine kendisidir.

Bakanlığın suiistimalleri ortada dururken, öğretmen haklarına dil uzatmak, hakkı olanı vermemek, ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesini uygulamamak, öğretmeni tembellikle suçlamak kabul edilecek bir tutum değildir.

Arabacıoğlu’nun bilgi eksikliğinden dolayı iddia ettiklerini gerçekmiş diye yutturmaya çalışması siyaset değildir.Sayın Bakan yaptığı açıklamalarla öğretmen hareketini böleceğini, sınıflandıracağını, ayrımcılık yapacağını düşünüyorsa, yanılıyor. Biz ‘Öğretmen öğretmendir’ ilkesi çerçevesinde tüm emekçileri demokratik, ekonomik ve sosyal haklarının sefalette değil refahta birlikte olmasını savunuyoruz.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.