1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AÇIKLANAMAYAN ÜRKÜTÜCÜ OLAY!
AÇIKLANAMAYAN ÜRKÜTÜCÜ OLAY!

AÇIKLANAMAYAN ÜRKÜTÜCÜ OLAY!

AÇIKLANAMAYAN ÜRKÜTÜCÜ OLAY!

A+A-

Uzmanlar, Çin’in Zhejiang bölgesinde nehirin kırmızıya dönüşmesinin nehre yasadışı atıkların dökülmüş olabileceği üzerinde duruyor. Ancak ne dökülürse bu kadar süre nehirde hala akar kimse bilmiyor.

 

Çin’in Zhejiang bölgesinde bir nehir, açıklanamayan bir şekilde kırmızıya dönüştü. Uyandıklarında suyu kan kırmızısı bulduklarını belirten bölge sakinlerine göre, sabaha karşı saat 5’te nehir normal rengindeydi. Saat 6’da işe giden insanlar ise, suyu kızıl buldu. Nehrin kıyısında yaşayanlar ayrıca, havada garip bir koku olduğunu not düştü. Çin’in en ünlü internet sitelerinden Weibo’ya konuşan bir kişi, “İşin en garip yanı, nehir düne kadar o kadar temiz ve berraktı ki, hepimiz rahatça balıkçılık yapabiliyorduk” dedi. Olay yerinde inceleme yapan yetkililer ise, bu durumu açıklayacak herhangi bir işaret bulamadıklarını belirtti.

Ancak uzmanlar, nehre yasadışı atıklar dökülmüş olabileceğini düşünüyor. Çevre Koruma Bürosu’ndan Jianfeng Xiao, “Bizce bunun sebebi, birinin gizlice nehre yapay gıda boyası dökmüş olması. Bu kişi, kasırga ve yoğun yağış beklenmesi sebebiyle, nehrin rengindeki değişimi kimsenin fark etmeyeceğini varsaymış olmalı. Ancak beklenen yağışlar gerçekleşmedi ve nehir olduğu gibi kaldı” dedi. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.