1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AÇIKLANAN ARPA FİYATI ÜRETİCİLERİN MALİYETLERİNİ BİLE KARŞILAMIYOR”
“AÇIKLANAN ARPA FİYATI ÜRETİCİLERİN MALİYETLERİNİ BİLE KARŞILAMIYOR”

“AÇIKLANAN ARPA FİYATI ÜRETİCİLERİN MALİYETLERİNİ BİLE KARŞILAMIYOR”

Emek sömürüsü ...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Tarım ve Hayvancılık Komitesi Başkanı Ahmet İşbeceren, açıklanan arpa alım fiyatının üreticilerin maliyetlerini bile karşılamadığını savunarak, “bunun emek sömürüsü olduğunu” ileri sürdü.

İşbeceren yaptığı yazılı açıklamada, CTP-BG/DP-UG hükümetinin “çiftçi ve üreticileri yok etmeye yönelik politikalarda ısrar ettiğini” iddia etti.

“Aylardır fiyat belirlemeden özel sektörde arpa alım satımını serbest bırakan CTP-BG/DP-UG hükümetinin” üreticiyi tüccarın insafına mahkum ettiğini savunan İşbeceren, arpa alım fiyatının yeniden belirlenmesini talep etti.

Tarım Dairesi yetkililerinin yaptıkları hesaplamalar neticesinde arpanın kilo başına maliyetini 67.50 kuruş olarak hesapladığını, Doğrudan Gelir Desteği ve Mazot paralarının bu miktarın dışında olduğunu belirten İşbeceren, şu ifadeleri kullandı:

“Ürününü 67.50 kuruşa mal eden üreticiye 60 kuruş teklif edilmektedir. Üstelik 2014 yılından kalma Doğrudan Gelir Desteği ve Mazot paralarını halâ ödenmemiştir. 2015 yılı Doğrudan Gelir Desteği de ödenmemiştir. Çiftçiye alın teri ile ürettiği ürününün karşılığını para yok gerekçesi ile vermeyen CTP-BG-DP-UG hükümeti, ithal arpanın sübvanseyesi için 150 milyon TL kaynak aktarmakta, 144 Müşavir maaşı için bütçeden 18 milyon TL ayırmakta, bir gecede birtakım iş çevrelerine milyonlarca TL vergi borçlarını silmektedir”

Hükümeti eleştiren İşbeceren, BKP’nin, “emekçilerin, üreticilerin, hayvancıların ve kooperatifçiliğin yanında olmaya ve emek sömürüsüne karşı mücadeleye devam edeceğini “ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.