1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACİL İNİŞ SİYASET TANIMADI!
ACİL İNİŞ SİYASET TANIMADI!

ACİL İNİŞ SİYASET TANIMADI!

Acil iniş siyaset tanımadı!

A+A-

Quantas Havayolları, Kuzey Kıbrıs üzerindeki bir güzergahı izleyerek Larnaka’ya indi.

Ercan hava trafik kontrolörlerinin, Quantas Havayolları’na ait yolcu uçağının Larnaka’ya acil iniş yapması için Kuzey Kıbrıs üzerinden güzergahı kısaltan uçuş imkanı sağladığı bildirildi.

Cyprus Today’da yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Sydney- Londra Heathrow uçuşunu yapan Quantas Havayolları’na ait A380-800 tipi yolcu uçağında bulunan hamile bir kadın, uçak Dubai’den havalandığı sırada rahatsızlandı. Uçak, Türkiye hava sahasındayken Ankara’daki hava trafik kontrolörleri Ercan kule ile temasa geçerek, pilotun Larnaka’ya acil iniş istediği bilgisini verdi.

Ercan’daki hava trafik kontrolörleri pilotla temasa geçti ve KKTC hava sahası üzerinden, daha kısa bir güzergahtan uçağı Larnaka’ya yönlendirdi. Uçağın 15 dakika boyunca Antalya- Koruçam - Lefke güzergahında uçarak, Larnaka’ya vardığı bilgisi paylaşıldı.

Ercan’daki hava trafik kontrolörlerinin, uçak KKTC hava sahsını geçtikten sonra pilotu, Larnaka’daki yetkililerle temasa geçirdiği belirtildi. Uçağın, Kuzey Kıbrıs üzerinden kullandığı güzergahın daha önceden uçaklar için izin verilmediğini ancak acil bir durumdan dolayı söz konusu iznin verildiği kaydedildi.

08c59f1bd6ed300289e802d30c8412c3.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.