1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACİL SERVİS BOŞ KALDI!
ACİL SERVİS BOŞ KALDI!

ACİL SERVİS BOŞ KALDI!

Acil Servis’te doktor arayan vatandaş, görevlinin “Toplantı var kimse sizinle ilgilenemez” yanıtıyla çileden çıktı;

A+A-

Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisine giden hastalar dün acı bir sürprizle karşılaştı. Serviste tek bir doktor veya hemşire yoktu. “Doktor nerde” diye soran hastalara, servisteki görevli, “toplantı var kimse sizinle ilgilenemez” deyince hastalar çileden çıktı.

Servis önünde bağır çağır tepkisini ortaya koyanlar olduğu gibi, parası olanlar çareyi özel hastanelere gitmekte buldu. Parası yetmeyenler ise çaresiz dişini sıkıp bekledi. Saatler sonra doktor görme imkanı elde eden hastalar, toplantıya tüm doktor ve hemşirelerin katılmasına ve servisin boş bırakılmasına tepki gösterdi.

ac1.jpg

“Sağlıktan acil toplantı olamaz”

Acil Servis’in, aciliyet gereken hastalara servisteki hizmet verdiğini ifade eden hastalar tüm doktor ve hemşirelerin katıldığı toplantının insan sağlığından daha acil olmayacağını belirterek hastane yönetimine de tepki gösterdi. Hastalar acil serviste 24 saatte doktor olmamasının mazereti olamayacağı görüşünü de dile getirdi.

ac2.jpg

Şevket Tansel Şah:

Belediye çalışanıyım ve eşimin rahatsızlığı nedeniyle öğlenden beri bekliyoruz. Acil Servis’e geldiğimizde içerisi çok kalabalıktı kayıt yaptırıp sıramızı beklemeye başladık. Uzun saatler bekleyen vatandaşlar ise görevliye nerde bu doktorlar diye tepki gösterdi. Görevlinin verdiği cevap ise bekleyen onlarca hastayı şok etti. Doktor ve hemşirelerin toplantıda olduğunu kimsenin bizimle ilgilenemeyeceğini öğrenince elimiz kolumuz bağlandı. 20 kişiden fazla hasta ve yakınları mağdur olduk. Saatlerce bekledikten sonra eşimi içeriye aldılar ayağının uyuşması için defalarca iğne yaptılar. Saatlerce çektiğimiz eziyetin sonunda ayağına müdahale edilemez gerekçesi ile bizi yollattılar.

ac3.jpg

Mürvet Cankat:

Yüksek tansiyon şikâyeti ile öğlen saatlerinde kızımla Acil Servid’e geldik. Acil diye koşa koşa geldik ve 2 saat bekledik. Benim tansiyonum riskli ve gözlerime vurdu. Devlet vatandaşına gerekli müdahaleyi yapmıyor, özele mi gidelim? Benim param yoksa öleyim mi? Doktor ve hemşirelerin üstelik Acil Servis gibi acil durumlara müdahale etmek için en önemli yerin toplantı bahanesi ile boş bırakılması nasıl karşılanır bilmiyorum.

ac4.jpg

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.