1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ACİL SERVİSİN ÖNÜ OTOPARK DEĞİL”
“ACİL SERVİSİN ÖNÜ OTOPARK DEĞİL”

“ACİL SERVİSİN ÖNÜ OTOPARK DEĞİL”

“Acil servisin önü otopark değil”

A+A-

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi önüne “Bir dakika” diyerek araçlarını park etmek isteyen bazı sürücüler; hem hasta yakınlarını hem vatandaşları hem de 112 sağlık ekiplerini çileden çıkarıyor
 
Mehmet KARA

Günde onlarca ambulansın giriş çıkış yaptığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi girişine bazı sürücülerin “Bir Dakika” diyerek araçlarını park etmek istemesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Kaza, vakalara gitmek için yola çıkan ve adeta zamanla yarışan ambulansların acil servis önünde bu şekilde engellenmesi, hem hasta yakınlarını hem de vatandaşları çileden çıkarıyor.

Bir dakikanın bile önemi var

60 saniyeden oluşan sürenin insan hayatındaki öneminin çok büyük olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Aynı anda 5 ya da daha fazla ambulans acil servise giriş yapıyor. Ancak bazı duyarsız sürücüler, ‘bir dakika’ diyerek araçlarını acil servis yakınlarına park etmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Güvenlik uyarıyor, sürücüler duyarsız kalıyor”

Hastane güvenliğinin özverisi sayesinde bu kişilerin bilgilendirildiği ancak bazı duyarsız kişilerin ise park konusunda ısrarcı davrandığını kaydeden vatandaşlar, “Ambulansta olan hasta sizin yakınınız olabilir. Lütfen bu konuda duyarlı olun” diye konuştu.

Kıbrıs

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.