1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ACİL SERVİSLER, POLİKLİNİĞE DÖNDÜ”
“ACİL SERVİSLER, POLİKLİNİĞE DÖNDÜ”

“ACİL SERVİSLER, POLİKLİNİĞE DÖNDÜ”

“Acil servisler, polikliniğe döndü”

A+A-

Özge KİZİR


Devlet Hastanelerinde muayene olabilmek için sabahın erken saatlerinde hastaneye gelerek sıra almak zorunda kalan vatandaşlar, randevu sisteminin istenildiği düzeyde fayda sağlamadığını belirtti. İnternet üzerinden randevu aldıklarında kendilerine öncelik değil, sonlardan numara verildiğini savunan vatandaşlar, numara almak için hastaneye gelmelerinin şart olduğuna vurgu yaptı.

Ülkede sağlık sisteminde yaşanan sorunları Haberal Kıbrıslı gazetesine değerlendiren vatandaşlar personel eksikliği nedeniyle tam bir sağlık hizmeti alamadıklarını ifade etti. Doktorların öğlene kadar kalmamasından yakınan vatandaşlar, o yüzden acil servislerin polikliniğe döndüğünü, başı ağrıyanın bile acil servise gittiğini belirtti. 

Bazı vatandaşlar hastanelerden memnun kaldığını, geçmişe nazaran iyileşme görüldüğünü söylerken, vatandaşların çoğu hizmetin yetersiz olduğu noktasında birleşti.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi hastaneye giderek, hastalara sağlık sistemini sordu:

Özay Şenkalp: “Hastanede her birimde personel eksikliği var”

“Hastane hizmetlerinden genel anlamda memnunum. Sağlık hizmetleri çağımıza göre ne yazık ki yeterli değildir. Hastanede her birim personel eksikliği vardır. Bununla beraber hijyene daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor.

“Acil servis artık poliklinik olmuş durumdadır”

 Önceden sağlık kalitesi yüzde 40 ise bugün yüzde 80’lere dayandığını söyleyebilirim. Özellikle belirmek istediğim bir konu var. Acil servisi gerçekten durumu ciddi ve acil hastaların kullanması gerekirken ne yazık ki baş ağrısı sorunu yaşayan bir vatandaş bile acil servisi kullanabiliyor. Acil servis artık poliklinik olmuş durumdadır. Doktorlar artık isyan etmeye başlıyorlar. Gerekli istihdam yapılsa bence daha iyi bir durumda olabiliriz düşüncesindeyim.”

 

Muhammed Eşref: “Doktoru ancak erken geldiğimizde bulabiliyoruz”

“Hastanede verilen hizmetlerden gayet memnunum. Özel hastaneye de gitsem elbette ufak tefek hatalar çıkacaktır. Devlet hastanesinde de durum aynıdır. Doktoru ancak erken geldiğimizde bulabiliyoruz. Sadece ilaç konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bazı ilaçlar hastane tarafından verilmediği için dışarıdan almak zorun kalıyoruz.”

Elife Kekez: “Her gelmemde ilgilenen bir personel vardı”

“Hamile olduğumdan dolayı 9 boyunca sürekli hastaneye gidip geldim. Doktor sorunu yaşamıyorum. Her gelmemde ilgilenen bir personel vardı. Devlet hastanesinden ve verdiği hizmetlerden memnunum.”

Münevver Batmazoğlu: “Köyden sabah gelmeme rağmen doktor bulamadım”

“Ne yazık ki sağlık hizmeti kötü durumdadır. Göz doktoruna gelmiştim fakat doktor bulamadığım için geri dönmek zorunda kalıyorum. Sabah gelmeme rağmen doktor bulamadım. Köyden gelmiştim şimdi tekrar o yolu geri gitmek zorundayım üstelik tedavide olamadım. Bununla beraber ilaç sıkıntısı yaşıyorum. Verilen ilaçları hep dışarıdan almak zorunda kalıyorum.”

Şefika Sevalyürel: “Bugün yaşadığım tek bir sorun var, o da ilaç vermemesidir”

“Bugün ilk kez devlet hastanesini kullanmak zorunda kaldım. Hastanenin hizmetlerinden memnun kaldım. Bugün yaşadığım tek bir sorun var, o da ilaç vermemesidir. İlacı alamadığım için bugün dışarıdan almak zorunda kaldım.”

 

Gülliye Candaş: “Önceden sağlık sistemi daha kötüydü, şimdi daha iyi durumdayız diyebilirim”

“Hastanenin hizmetlerinden gayet memnunum. İstediğim zaman doktor bulabiliyorum. Özel klinik gibi ilgileniyorlar. Bazı ilaçlarımızı dışarıdan bazısını da hastaneden alıyoruz. Sigortam olmasından dolayı ilaçlara daha az para ödüyorum. Önceden sağlık sistemi daha kötüydü fakat şimdi daha iyi durumdayız diyebilirim.”

Hatice Şenkalp: “Her hastanede olduğu gibi burada da ufak tefek hatalar oluyor”

“Hastanenin bana sunduğu imkânlardan memnunum özellikle cerrahi bölümündeki doktor ve hemşirelerden çok memnunum. Çocuğumun hasta olmasından dolayı 17 senedir hastaneye gidip geliyorum. Her hastanede olduğu gibi burada da ufak tefek hatalar oluyor. Bazen bulamadığım ilaçları dışarıdan alıyorum fakat genel olarak hastane geçmiş zamanlara göre daha iyi durumdadır.”

Ayşe Özgür: “Hastaneye geldiğime bin pişman olmuş durumdayım”

“Doktor bana yanlış bir kâğıt verdi onu düzeltmekle uğraşıyorum. İhtiyacım olduğu zaman doktor bulamıyorum. Hastaneye geldiğime şuan bin pişman olmuş durumdayım. Hakkım olan sağlık hizmetini alamıyorum. İlaçları bile dışarıdan almak zorundayım birde şimdi ona para vereceğim.”

Aysen Coşkun: “İhtiyacım olduğu zaman doktor bulamıyorum veya öğleye bile kalmadan gitmiş oluyorlar”

“11 yaşında engelli bir oğlum var. Onun tedavisi için sürekli hastaneye geliyoruz. Sağlık hizmetlerinden kesinlikle memnun değilim. Sadece oğlum değil benimde birkaç sağlık sorunum var. Hastaneye geldiğimde en az 5 doktorla görüşmem gerekiyor. İhtiyacım olduğu zaman doktor bulamıyorum veya öğleye bile kalmadan gitmiş oluyorlar.”

Bilal Karakeçi: “Kendi açımdan verilen sağlık hizmetlerinden gayet memnunum”

“Şuan hastanede tedavi görmekteyim. Kendi açımdan verilen sağlık hizmetlerinden gayet memnunum. İhtiyacım olduğu zaman doktor bulabiliyorum bunun dışında diğer personellerde ilgi gösteriyorlar. Hastanede çoğunlukla olmasa bile bir yoğunluk oluyor. Ben geldiğimde şahsen doktor buluyorum.”

Ali Yılmaz: “Hastanede yoğunluk olmasından dolayı erken geldiğim zaman sorun yaşamıyorum”

“Doktorların vasıtasıyla ilaçlarımı temin ediyorum. Buradan alamadığım zaman dışarıdaki eczaneden alıyorum. Acil bir işim veya sağlık sorunum olduğu zaman doktor veya personel bulabiliyorum. Bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım. Hastanede yoğunluk olmasından dolayı erken geldiğim zaman sorun yaşamıyorum.”

 

Nihan Tanı: “Tansiyonum yüksek diyorum, ‘benim dalım değil’ diyor”

“Doktor bana romatizma doktoruyum sen idrarında iltihaplanma var kadın doğuma git diyor. Tansiyonum yüksek dediğimde benim dalım değil diyor. Tansiyonumu bile ölçmedi. Senelerdir hastaneye gidiyorum bir şey yaptıkları yoktur. Bir daha gitmeyeceğim. Özel bir hastaneye gittiğimde eminim ki farklı davranacaklardır. Bugün gittiğim doktor randevulu olduğu için hiç bekleme sorunu yaşamadım. Fakat normal sıralı doktora da gitmiyorum. Çünkü her gittiğimde çok beklemek zorunda kalıyorum.”

Hadise Dövcü: “İlaçlarımı ya dışarıdan ya da hastaneden alıyorum”

“Çok şükür günümüz koşullarına göre hastane hizmetlerinden memnunum. İlaçlarımı ya dışarıdan ya da hastaneden alıyorum. Geçmiş yıllarda hastanemiz daha kötü durumdaydı. Örneğin hijyen yok denecek kadar azdı şimdi ise bunların hepsine dikkat ediliyor. Bugüne kadar ilgi ve personel açısından hiçbir sıkıntı yaşamadım.”
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.