1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACİL SERVİSTE ‘SIRA ÇİLESİ’
ACİL SERVİSTE ‘SIRA ÇİLESİ’

ACİL SERVİSTE ‘SIRA ÇİLESİ’

Acil serviste ‘sıra çilesi’

A+A-

Doktor sayısının yetersizliği, personel eksikliği, akşam saatlerinde polikliniğin kapalı olması nedeniyle bazı hastaların acil servisi poliklinik gibi kullanması, sistemde yaşanan sıkıntılar, vatandaşları çileden çıkarıyor
 
Mehmet KARA

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ‘Acil Servis’ine tedavi için giden hastalar, son aylarda meydana gelen yoğunluk nedeniyle saatlerce sırada beklemek zorunda kalıyor. Acil servisin adeta polikliniğe döndüğünü ifade eden vatandaşlar, kaza ve vakaların gelmesiyle de acil servisin tamamen kilitlendiğini, sistemde yaşanan sıkıntılardan dolayı böyle sorunların yaşandığını ileri sürdü.

Hastanenin acil servisinde son aylarda yaşanan yoğunluk nedeniyle Sağlık Bakanlığı da önlem alarak, “Gribal Enfeksiyon Polikliniği” hizmetlerinin mesai saatlerinde, poliklinik binasında; mesai saatleri dışında 17.00-22.00 saatleri arasında ‘Acil Servis’te düzenlenen bölümde verileceğini açıkladı.

“Gergin anlar yaşanıyor”

Hastanenin acil servis bölümünde biri çocuk diğeri dahiliyeci olmak üzere iki doktorun bulunduğunu ifade eden vatandaşlar, doktorların günde ortalama 350 ile 400 hastaya bakmak zorunda kaldığını ve bu rakamın hafta sonunda daha da arttığını dile getirdi.

KIBRIS’a konuşan vatandaşlar, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet esasına göre hizmet veren doktor ve sağlık personeli olmak üzere acil serviste bulunan tüm personelin elinden geleni yapmasına rağmen yoğunluktan dolayı zaman zaman gergin anların yaşandığını ifade etti.

Vatandaşlar, “Doktor sayısının az olması, personel eksikliği, akşam saatlerinde polikliniğin kapalı olması nedeniyle bazı hastaların acil servisi poliklinik gibi kullanması, sistemde yaşanan bozuklar sorunların çığ gibi büyümesine neden oluyor” dedi.

 “Gribal Enfeksiyon Polikliniği” hizmeti verilecek

Öte yandan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin acil servisine yapılan müracaatlarda yoğun artış görülmesi nedeniyle bugünden itibaren “Gribal Enfeksiyon Polikliniği” hizmeti verilmesine başlanıyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Gribal Enfeksiyon Polikliniği” hizmetleri mesai saatlerinde, poliklinik binasında; mesai saatleri dışında 17.00-22.00 saatleri arasında Acil Servis’te düzenlenen bölümde verilecek.

Poliklinikte çözülebilecek sorunlar için acil servisin meşgul edilmesinin yanlış olduğunun altını çizen Sağlık Bakanlığı ‘Gribal Enfeksiyon Polikliniği’ uygulamasının, mevsimsel grip vakalarında seyreden artışın sonlanmasına kadar devam edeceğinin belirtti.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.