1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "ACİL TOPLANTI''
"ACİL TOPLANTI''

"ACİL TOPLANTI''

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamla ilgili "acil" toplandı.

A+A-

BM GÜVENLİK KONSEYİ'NİN BASINA KAPALI ACİL DANIŞMA TOPLANTISINDA BM GENEL SEKRETER YARDIMCISI ELİASSON, MISIR'DAKİ GELİŞMELERLE İLGİLİ OLARAK KONSEY'E BİLGİ VERDİ

KINAMA KARARININ ÇIKMADIĞI KONSEY TOPLANTISINDA, MISIR'DA TÜM TARAFLARA, ŞİDDETE SON VERMELERİ VE MAKSİMUM KISITLAMA ÇAĞRISI YAPILDI

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamla ilgili "acil" toplandı.

İngiltere, Fransa ve Avustralya'nın yaptığı "acil toplantı" çağrısıyla gerçekleştirilen danışma toplantısında, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, Mısır'daki gelişmelerle ilgili olarak Konsey'e bilgi verdi.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından gazetecilerin karşısına geçen BMGK Dönem Başkanı Arjantin Daimi Temsilcisi Büyükelçi Maria Cristina Perceval, toplantıda üye ülkelerin, Mısır'da insanların yaşamını yitirmesinin önlenmesini ve şiddete son verilmesini ele adıklarını ifade etti.

Büyükelçi Perceval, 15 üyeli Konsey üyesinin toplantısında, Mısır'da tüm taraflara, şiddete son verilmesi ve maksimum sükunet çağrısı yapıldığını bildirdi.

Perceval, yaşam kayıplarından dolayı üzüntülerini dile getiren Konsey üyelerinin ayrıca, ulusal uzlaşma çağrısında bulunduklarını aktardı.

-ÜLKESİ ARJANTİN ADINA KATLİAMI KINADI-

Bu arada Büyükelçi Perceval, daha sonra ülkesi adına bir kınama açıklaması yaparak, Arjantin'in protestoculara yönelik ''vahşi saldırı''yı kınadığını bildirdi.

Arjantin'in 3 Temmuz'daki askeri darbeyi de kınadığını hatırlatan Büyükelçi Perceval, bu tarihten sonra Mısır'daki siyasi gelişmelerle ilgili ciddi endişelerinin olduğunu dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.